Bildiğiniz üzere HyperX’in yeni Cloud serisi kulaklığı Cloud III için sizlerle bir inceleme paylaşmıştık. Kulaklığın kendi mikrofonu olsa da, onlar sadece oyunların ve yayınların bir parçası, kulaklığa eşlik edecek bir mikrofona da mutlaka ihtiyaç var. HyperX ise QuadCast 2 modeliyle tamamlamayı amaçlıyor.
Bunların ışığında sizler için HyperX QuadCast 2’yi inceliyoruz. Bakalım popüler mikrofonun devamı bizlere neler sunacak!
HyperX QuadCast 2, önceki modeli olan QuadCast’a göre önemli iyileştirmeler bulunduruyor. QuadCast 2’nin gövdesinde tamamen metal alaşıma geçiyor. Bu sayede dayanıklılık ve hissiyat önemli ölçüde arttırılmış. HyperX zamanı yakalamak için için köşeli hatlara geçmiş ki mikrofona modern bir görünüm kazandırmış. Gövde ve dahili ayak tamamen alüminyum olmasına karşın şok emici kısım hala plastik.
QuadCast 2’de mikrofon tuşu etrafına LED bir halka eklenmiş, kulaklığın ses alma yönü bu LED üzerinden görülebiliyor. Ses alma yönünü ayarlayan düğme kaldırılmış ve artık NGENUITY yazılımı üzerinden kontrol ediliyor.
QuadCast 2’de ön kısıma ses düğmesi eklenmiş. Bu ses düğmesi çevrilerek mikrofon ve kulaklığın sesi ayarlanabiliyor, basılırsa mikrofon ve kulaklık arasında ses kontrolü geçişi yapılabiliyor. Bu arada mikrofonun sadece siyah renk seçeneği bulunuyor.
Mikrofonun üzerinde alışık olduğumuz kırmızı LED aydınlatma bulunuyor. QuadCast’dan farklı olarak ışığın kontrol seçenekleri arttırılmış. Dalga gibi onlarca ışığın yanma şeklini etkileyen efekt ayarlanabiliyor veya sesin şiddetine göre ışığın ayarlanmasını sağlayan ayar da mevcut.
Kulaklığın giriş seçenekleri de güncellenmiş. Mini USB’den USB-C’ye güncellenen port ile çağ yakalanmış, öncekine kıyasla daha sağlam bir bağlantı sağlıyor. Ayrıca kulaklığın üzerinde 3.5 mm jak desteği de bulunuyor. Bu sayede kulaklığınızı doğrudan mikrofona bağlayabiliyor ve tek kabloyla hem mikrofon hem de kulaklığınızı bilgisayara bağlayarak kablo karmaşasını azaltabiliyor ve bununla beraber QuadCast 2’nin üzerindeki düğme aracılığıyla bağladığınız kulaklığın sesini kontrol edebiliyorsunuz.
QuadCast 2, 44.1, 48 ve 96 kHz örnekleme değerlerine destek verirken 24 bit ses kayıt özelliğine de sahip. Dört farklı şekilde ses alabiliyor: cardioid (sadece önden), omnidirectional (her yönden), bidirectional (ön ve arka) ve stereo (sağ ve sol). Yapacağınız içeriğe göre ses alınacak yönü değiştirebiliyorsunuz. Mikrofonun ses kalitesi gayet iyi ve temiz. QuadCast ile karşılaştırdığımızda ise ses kalitesinde kayda değer bir artış fark etmedik.
QuadCast 2, kendi ayağı üzerinden masa üzerinde duruyor. Eğer istenirse ayağından sökülebiliyor ve tripoda bağlanabiliyor. Dahili ayağın herhangi bir yükseklik ayarı bulunmuyor. Bununla beraber de mikrofonun kendisi ayağından aşağı-yukarı olacak şekilde de ayarlanabiliyor.
Cloud 3’de olduğu gibi mikrofonun özellikleri NGENUITY yazılımı üzerinden kontrol edilebiliyor. Mikrofon sesini ayarlama, mikrofonun ışığının davranışının değiştirilmesi, bazı ses efektlerinin eklenmesi mümkün. Sonradan kaydedilecek ön ayarlar yardımıyla da kolaylık sağlanıyor.
Kutu içerisinden mikrofonun kendisi ile beraber 3 metrelik örgülü yapıya sahip USB-C bağlantı kablosu ve eski bilgisayarlarda kullanmak üzere USB-C’den USB-A’ya dönüştürücü adaptör de yer alıyor. Kablonun uzun olması yerleştirme ve konumlandırma konusunda esneklik sağlıyor, örgülü yapısı da kullanım ömrü konusunda uzun süreler vaat ediyor.
QuadCast’e göre önemli iyileştirmeler içeren yeni QuadCast 2, mikrofon almayı düşünenlerin tercih listelerine ekleyebileceği bir ürün olmuş. Dahili ayak yüksekliği değiştirme imkanı sağlasaydı daha iyi olabilirdi. Bununla beraber HyperX’in daha fazla renk seçeneği sunmasını da isterdik.
Ürünü satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere!