Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Merhaba. Victus laptopuma 1 yılı aşkın süredir fan temizliği ve termal macun değişimi yapılmadı. Bayağı beceriksizimdir bilgisayara kalıcı hasar vermekten korktuğum için termal bakımı bilgisayar tamircisine yaptırma kararı aldım, bu termal padi aldım uygulatmayı düşünüyorum. Fiyat bilgisi istediğimde normalde 1.500 TL dedi ama termal pedi aldığım için 1.000 TL fiyat verdi. Sizce pahalı mı ne yapmalı?
Merhaba. Victus laptopuma 1 yılı aşkın süredir fan temizliği ve termal macun değişimi yapılmadı. Bayağı beceriksizimdir bilgisayara kalıcı hasar vermekten korktuğum için termal bakımı bilgisayar tamircisine yaptırma kararı aldım, bu termal padi aldım uygulatmayı düşünüyorum. Fiyat bilgisi istediğimde normalde 1.500 TL dedi ama termal pedi aldığım için 1.000 TL fiyat verdi. Sizce pahalı mı ne yapmalı?
Yani aslında çok kolay işlemler artık bunlar, kapak çıkartmak ya da oradaki bloku sökmek artık basit tutuluyor. Tabii herkesin el becerisi aynı değil. Bende farklı yerlere de sorup fiyat alın, çok fazla bu işlem için.
Hocam Ultra basit bir işlem bilgisayara bir şey zarar verme olasılığınız çok düşük ben eğe ile bozulan vida kafasını onarırken kaç kere anakartta mikro çatlak yaptım taş gibi hala.
Hocam Ultra basit bir işlem bilgisayara bir şey zarar verme olasılığınız çok düşük ben eğe ile bozulan vida kafasını onarırken kaç kere anakartta mikro çatlak yaptım taş gibi hala.
Bu bilgisayara SSD yükseltmesi yapacaktım kapağı açtım açmasına ama SSD'nin pasif soğutucusunun bir vidasını yalama yaptım ama öyle böyle değil.
Lastikle vs. denedim olmadı dönmedikçe bastırdım sonra yalama olan vidanın kenarlarını belirginleştirmek için ince uçlu bir tornavidayla uğraşırken elim bir kaydı anakartı çizdim, bu tür işlerde çok becerikliyim(!).
Sonra SSD'yi 200 TL verip bu bilgisayarcıya taktırdım, uzun lafın kısası ben en iyisi bu işi yapmayayım.
bu bilgisayara SSD yükseltmesi yapacaktım kapağı açtım açmasına ama SSD'nin pasif soğutucusunun bir vidasını yalama yaptım ama öyle böyle değil. Eki Görüntüle 209020
Lastikle vs. denedim olmadı dönmedikçe bastırdım sonra yalama olan vidanın kenarlarını belirginleştirmek için ince uçlu bir tornavidayla uğraşırken elim bir kaydı anakartı çizdim, bu tür işlerde çok becerikliyim(!).
sonra SSD'yi 200 TL verip bu bilgisayarcıya taktırdım, uzun lafın kısası ben en iyisi bu işi yapmayayım.
Hocam benim de soğutma bloğunun vidası aynı şekildeydi ama benim vida çıkmıyordu vidayı çıkarmadan eğe ile 3-4 saat boyunca düz şekilde yontarak kafa açtım şu an öyle kullanıyorum sizin vida çıkmış işiniz çok daha kolay bu vidayı yapabilirsiniz eğe ile.