1.500 TL M.2 SSD önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Umut000
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 492
  • Etiketler Etiketler
    önerisi ssd
Makaleler
2
Selam dostlar,

M.2 SSD arıyorum. Şu an Adata Legend 750 500 GB'lık olanı kullanıyorum ve depolama yetmemeye başladı. 1.500 TL'ye kadar bütçem var. M.2 SSD fiyatları hakkında tam bilgi sahibi değilim, yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart: MSI Pro B550M-P Gen3

Ne kadara satıldığını bilmediğim için bu fiyata belirledim. 2.000 TL yeter mi?

500 GB'lık bir SSD için 2.424 TL verilmez gibi. Onun yerine 1 TB alınır ve ben de 1 TB'lık olanı alacağım.

500 GB diske 2.300 TL vermek mantıksız. WD Blue SN580 1 TB var o paraya. Günlük kullanım ve oyun amacıyla alıyorsanız hıza abanmaya gerek yok, kapasiteyi düşünün. Ki anakart da Gen3 imiş.

WD Blue SN580 veya Kioxia Exceria G2 alınabilir.
Sana göre hangisi direkt alınır?

WD Blue SN580 NVMe™ SSD alacağım sanırım. O daha çok beğenilmiş ve memnun kalmışlar.

Son düzenleme:
Sana göre hangisi direkt alınır?
İkisinin de birbirine göre artı ve eksi yanı var. Ben alacak olsam Kioxia alırdım çünkü işimi gören bu. DRAM'li olması da tercih etme nedenlerinden biri.

WD'nin artı yanı ise gerçek zamanlı dosya okuma/yazma işlerinde daha başarılı ve daha kısa sürede işlemi bitirebiliyor. Kioxia'da özellikle SLC önbellek bayağı düşük, bu yüzden ağır kalıyor.

Sn580'in DRAM'i yok, Kioxia Exceria g2'nin var. Bu bile sadece yeterli olur diye düşünüyorum.
İkisinin de birbirine göre artı ve eksi yanı var. Ben alacak olsam Kioxia alırdım çünkü işimi gören bu. DRAM'li olması da tercih etme nedenlerinden biri.

WD'nin artı yanı ise gerçek zamanlı dosya okuma/yazma işlerinde daha başarılı ve daha kısa sürede işlemi bitirebiliyor. Kioxia'da özellikle SLC önbellek bayağı düşük, bu yüzden ağır kalıyor.
O zaman Kioxia Exceria G2 1 TB SSD alıyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt