Geç cevap için kusura bakmayın hocam. Almadan önce kendim de biraz araştırmak istedim. Türkiye'de satılan, bore ve lip ölçüleri en küçük olan IEM'in sanırım
KZ DQ6 modeli.
Kulaklıklar hijyenik ürün olduğu için beğenmeyince iade edilemiyor malum; bu yüzden biraz daha detaylı araştırmaya çalıştım. Sizin önerdiğiniz modelin bore ve lip ölçülerinin yaklaşık 5,5 mm ve 6,3 mm civarında falandı sanırım. KZ'ye göre biraz büyük gibi geldi ama konfor açısından sorun yaratır mı?
Bazı yerlerde, kulak kanalı küçük olanlar için 5,5 mm sınır demişler ama bunun bore mu lip mi olduğunu anlayamadım. Siz daha iyi bilirsiniz; bu sınır hangisi için geçerli? Sizce yalnızca konforu baz alırsak, bu iki modelden hangisini almak daha mantıklı? Veya bu fiyat bandındaki herhangi bir kulaklık? Bütçeyi 2K ya kadar çıkarabilirim.
İlk defa araştırdığım bir konu olduğu için bana en çok dikkat edilmesi gereken noktalar bore ve lip ölçüleri gibi geldi. Tabii iç yapının da muhtemelen çok önemlidir ama benim o kadar bilgi birikimim yok, şu ana kadar dediklerim saçma geldiyse kusura bakmayın
.