1 aylık macOS deneyimim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wartz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 384
  • Etiketler Etiketler
    macos

Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Merhaba arkadaşlar. Bugün macOS Sequioa deneyimimden bahsetmek istiyorum sizlere.

1 ay önce MacBook almam gerekiyordu okul ve iş için. Ama aklıma dikkatimin kolay dağılabileceği geldi. Linux ve Windows dikkatimi çok dağıtıyordu ve gerçekten odaklama disiplini istiyordum.

Ben de bunu MacBook Pro 13 inch 2019 model Intel i5 8. nesil alarak biraz olsa da çözdüm.

İlk deneyimlerim;
İlk deneyimim sayılmaz aslında çünkü 7 yıl önce macOS Mojave kullanıyordum (sanırım). Arayüz baya değişmişti ve 16 yıllık bir Windows kullanıcısı olarak bana çokta garip gelmemişti başta. Ama ta ki, sağ tıklama olayı olmayınca. Paniklemedim tabi ama biraz endişelendim. Ama öğrendim sanırım basılı tutuyoruz ki oldu.

Program deneyimlerim;
Şimdi ben oyun amaçlı almadım da ısı testi falan yapacağım. O yüzden ne kadar ısınsa da umurum da olmadı. İşin kötü tarafı Microsoft Office 2010 indiremeyeceğim aklıma geldi ve bu beni biraz üzdü ama normal karşıladım. Çünkü ben Windows kullanmıyordum. macOS kullanıyordum. O yüzden LibreOffice indirdim ve bu sorunu kısmen çözdüm. Winrar indiremeyeceğim aklıma geldi. Yani Windows'ta format sonrası gibi programları speedrun yapar gibi kuramayacaktım yetersiz deneyimimden dolayı. Onun için ChatGPT'ye sordum hangi programı indirebilirim diye. Bir tane benzer program önerdi ve App Store aracılığı ile indirdim. Şahsen daha az gericiydi çünkü sahte bir web sitesinden indirme kaygısı yoktu. İndirdim ve ZIP dosyasını çıkarttım. Ama dosyayı görüntüleyemedim. Direkten çıkarttı. Bu beni ne kadar üzmüş olsa da yetinecektim.

Safari deneyimim;
Safari deneyimim biraz kafa karıştırıcıydı ve kaygı yaratıcıydı. Reklam engelleyici indirmem gerekiyordu çünkü reklamlar cidden rahatsız ediyordu. Bende biraz araştırma sonucunda App Store'dan UBlock'u indirebileceğimi öğrendim. İndirdim ve çalıştı. Ama şimdi bir kötü tarafı vardı. Volume Master gibi bir program lazımdı. Yine App Store'dan araştırdım ve her ne kadar program bulsam da çalışmadı programlar ve çalışanlar için para gerekiyordu. Bu beni biraz üzmüştü şahsen çünkü kulaklık ile ses bana yetersiz geliyordu. Onun dışında Chrome gibi şeylere ellemek istemedim. Çünkü en hafif tarayıcı buydu sanırım.

Özetle: Yeni başlayanlar veya Windows'tan geçenler için alışması biraz zaman alan bir işletim sistemi. Ama genellikle araştırma,ders ve iş odaklı bir bilgisayar arıyordum ve buldum. Önerir miyim? Evet ve bir andan hayır.

Değerlendirmem 10/7.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses programı için eqMac uygulamasını önerebilirim. 2011 Macbook'umu kullandığım zamanlarda hoparlörleri az ses veriyorken kullanıyordum.

WinRAR’a neden ihtiyaç duyuyorsun? Sistemin kendisinde dosya sıkıştırma ve açma özelliği var.

Safari’de bir sürü güzel eklenti var App Store’dan indirilebilen.

Libre Office yerine ücretsiz Apple ofis yazılımları var. Pages, Numbers ve Keynote.

Kendi indirdiğim RAR dosyasını açamamıştım veya ZIP'te olabilir.

WinRAR’a neden ihtiyaç duyuyorsun? Sistemin kendisinde dosya sıkıştırma ve açma özelliği var.
Bazı dosya türlerini Mac doğal olarak basic haliyle tanıyamıyor. O yüzden uygulama indirmesi gerek.
Libre Office yerine ücretsiz Apple ofis yazılımları var. Pages, Numbers ve Keynote.
iWork uygulamaları maalesef sınırlı bir ofis uygulaması deneyimi yaşatıyor. Daha detaylı işler için LibreOffice kullanmak isteyebilir. Ayrıca LibreOffice Microsoft Office ile benzerliğinden daha tercih edilebilir macintoshu ana cihazı olarak kullanmayanlar için. LibreOffice'de eklenti desteğide var. Açık kaynak hem de.

Silikonlarda sanallaştırma sorunu oluyor ekseriyetle. Rica etsem VMware vb yazılımlarla Linux vs kaldırmayı deneyebilir misiniz ? Isınma, donma kasma vs oluyor mu merak ettim.

Bir de ne kadara satın aldınız ?

Silikonlarda sanallaştırma sorunu oluyor ekseriyetle. Rica etsem VMware vb yazılımlarla Linux vs kaldırmayı deneyebilir misiniz ? Isınma, donma kasma vs oluyor mu merak ettim.

Bir de ne kadara satın aldınız ?
13K TL'ye aldım hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…