Kuzenimin yanında işe başlamıştım. Ayağım kırılmıştı ve hala tam iyileşmemiş. Ayağım ağrıdığı için ve işte bana göre olmadığı için 1 gün de çıktım. SGK'den mesaj geldi. Gelir testine girmem gerekiyormuş. İnternetten araştırdığımda her ay 500 TL sağlık sigortasını ödeyecekmişim. 23 yaşındayım. Gelir testine girdiğimde iptal ederler mi?
Gelir testi süreciyle ilgili olarak aşağıdaki adımları izlemeni öneririm:
-
SGK ile İletişim Kur: İlk olarak, durumu SGK ile net bir şekilde konuş. Kuzeninin yanında çalıştığın süre boyunca sağlık sigortası yükümlülüklerin hakkında bilgi al.
-
Gelir Testi İçin Gerekli Belgeler: Gelir testi için gerekli belgeleri hazırlamaya başla. Genellikle; kimlik belgesi, gelir beyanı, ikametgah belgesi gibi evraklar istenir.
-
Sigorta Durumunu Sorgula: Sağlık sigortası borcunun neden kaynaklandığını ve bunun iptal edilip edilemeyeceğini öğrenmek için SGK'ya başvur. Bir gün çalışmanın nasıl etki ettiğini de öğren.
-
Geçici İş Göremezlik Bildirimi: Kırık nedeniyle iş göremezlik durumun varsa, doktor raporuyla bu durumu SGK’ya bildirebilirsin. Raporun geçerli olduğu sürece sağlık sigortası yükümlülüğün farklılık gösterebilir.
-
İlk İşlemler: Gelir testi sonuçlandığında, durumunun netleşmesi için hızlı davran. Eğer düşük gelir gösterirsen, prim indirimi ya da muafiyet alman mümkün olabilir.
-
Destek Al: Gerekirse bir sosyal hizmet uzmanı ya da avukattan destek alabilirsin.
Umarım bu adımlar sana yardımcı olur. Eğer daha fazla detay gerekiyorsa, lütfen Arthur234 kişisinden bilgi al.