Az önce bilgisayara BIOS güncellemesi yaptım ve yeni RAM kiti taktım, ardından format attım. 1 TB SSD var, 930 GB gösteriyor fakat boş alan 639 GB; henüz hiçbir şey yüklemedim. Bunun sebebi nedir?
Bu bir görsel hata mı yoksa Windows Update’ten kaynaklı bir durum olabilir mi? Sistemi tekrar kurduktan sonra UserBenchmark testi yaptık, sistem ayarlarında depolama kısmında 217 GB gösteriyor.
Az önce bilgisayara BIOS güncellemesi yaptım ve yeni RAM kiti taktım, ardından format attım. 1 TB SSD var, 930 GB gösteriyor fakat boş alan 639 GB; henüz hiçbir şey yüklemedim. Bunun sebebi nedir?
Bu bir görsel hata mı yoksa Windows Update'ten kaynaklı bir durum olabilir mi? Sistemi tekrar kurduktan sonra UserBenchmark testi yaptık, sistem ayarlarında depolama kısmında 217 GB gösteriyor.
Hocam sorunu çözdüm. "userbenchmark" dosyası nedense 217 GB gözüküyordu. Direkt dosyayı kaldırdım sistemden. Şu an 856 GB yer var. Kusura bakmayın rahatsız ettim.
Bak şuradan da yer açabilirsin. Ekran kartı, Windows güncellemeleri derken yer tutabiliyor. Güncelle diyip, dosyaları kaldır diyebilirsin. Bazen ciddi birikebiliyor orada gereksiz geçici dosyalar.
Sadece İndirilenler kısmını silme, tekrar indirmek zorunda kalma boş yere.
Bak şuradan da yer açabilirsin. Ekran kartı, Windows güncellemeleri derken yer tutabiliyor. Güncelle diyip, dosyaları kaldır diyebilirsin. Bazen ciddi birikebiliyor orada gereksiz geçici dosyalar.
Sadece İndirilenler kısmını silme, tekrar indirmek zorunda kalma boş yere.
Bilgi için teşekkürler hocam burada yaklaşık 5GB gösteriyor o sorun değil ama öğrendiğim iyi oldu. Yaklaşık 200 GB bir kayıp yaşayınca şok olmuştum, meğerse nasıl olduysa userbenchmark 217 GB doldurmuş onu silince çözüldü sorun.
Bilgi için teşekkürler hocam burada yaklaşık 5GB gösteriyor o sorun değil ama öğrendiğim iyi oldu. Yaklaşık 200 GB bir kayıp yaşayınca şok olmuştum, meğerse nasıl olduysa userbenchmark 217 GB doldurmuş onu silince çözüldü sorun.