1 yıllık bilgisayarın termal macunu yenilenmeli midir?

Charles Smith

Yetkin
Makaleler
6
Bilgisayarı alalı bir yıl falan olmuştur herhalde. Sıcaklıklar gayet normal. FPS'ler gayet normal. Sizce termal macunu yenilemeye gerek var mı?

Sadece CPU mu yenileyeyim yoksa ekran kartını da yenileyeyim mi?

Ekran kartınınkini yenilemekten korkuyorum. Hatta işlemcininkini de yenilemekten korkuyorum çünkü eski PC'min termal macun yenilerken bozdum.

Her neyse, ayrıca ikinci PC olarak toplayacağım eski bir PC için de kullanacağım. İllaki kaliteli bir şey almaya gerek var mı? Macun yenilemeye gerek varsa termal macun önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun uzun sure is gorebiliyor, bence cesaretinizi toplayana kadar degistirmenize gerek yok. 1 yil degistirmek icin bence kisa bir sure. 2-3 yildan sonra dusunulmeli. Ayrica kaliteli ve kalitesizin arasindaki fark tamamen termal macunun ne kadar uzun sure isi transferi yapabildigidir, en azindan ben oyle gozemledim. Kalitesiz bir termal macun 1-1.5 yilda islevini yitirirken kaliteli bir macun 5 yili cok rahat gorebilir diye dusunuyorum. Bu yuzden kaliteli bir urun alip kenara koymanizda fayda var.

Sıcaklık değerlerinizi paylaşırsanız daha iyi bir eleştiri yapabiliriz sorunuza gelirsek tabii ki termal macun bakımı yaptırmanız en iyisi olacaktır ancak sıcaklıklar vesaire dediğiniz gibi ise pek değiştirmeye gerek yok.

Diğer sorunuza gelirsek eğer bu konularda pek bilgili bir kişi değilseniz yetkili bir kişiye veya en iyisi bir servise teslim edip oradaki uzmanlafın bu işlemi yapması daha doğru olacaktır.

Merhaba, sıcaklıklar normalse yenileme yapmaya gerek yok. İşlemcinin termal bakım zamanı geldiği zaman, sıcaklıklardan anlarsınız zaten. Eğer ki ekran kartının garantisi devam ediyorsa, garantiye gönder. İçini açma.

Garanti devam ediyordur ama hazır sistem almıştım. Kutu duruyor sadece. Nasıl gönderirim garantiye?

@Charles Smith hazır sistemi aldığınız şirket ile iletişime geçin, onlar gereki distribütör firmaya yollarlar. Ekran kartınızın sıcaklığı maksimumum 80+ dereceleri görmüyorsa ekran kartı için de bakıma gerek yok demektir.

@Charles Smith hazır sistemi aldığınız şirket ile iletişime geçin, onlar gereki distribütör firmaya yollarlar. Ekran kartınızın sıcaklığı maksimumum 80+ dereceleri görmüyorsa ekran kartı için de bakıma gerek yok demektir.

Yazın 100 görmüştü ama RDR 2 oynuyordum ve kasamın ön tarafında hava alacak yer açmamışlar. Orayı sökünce sıcaklıklar normalde dönmüştü. Şu an 80 üzerine çıkmıyor. 70' anca görüyordur hatta belki de. Gündüzleyin oyun oynayıp sıcaklıkları atarım. Şu an sadece üç firefox sekmesi açık. Ekran kartı 44 derece.

Süreye bakılmaksızın sıcaklıklara göre yenilenmeli macun. 10 senelik de olsa işini yapıyorsa niye ugrasilsin? Sıcaklıkları kontrol etmek lazim, boşta 30-40 arası ve oyunlarda da 60-70 arasindaysa macun değişimine gerek yok. Ama oyunlarda 80-90 oluyorsa işlemcinin ömründen calmadan degistirmek lazim macunu.

Ekran kartı için de eğer 1 yıllıksa yani garanti devam ediyorsa hiç karismamak en iyisi, çünkü garanti dışı kalabilir. İşlemci için eger değiştirmek gerekiyorsa MX-6 alabilirsin, gerçekten güzel bir macun.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt