Merhabalar herkese, şu anda İstanbul'da yaşıyorum. Birkaç hafta önce Çorlu'ya taşınma kararı almıştım, kiralar daha düşük olduğu için. Sözleşmeyi imzaladık ama henüz herhangi bir elektrik/su/doğalgaz aboneliği açmadım.
Ancak bu hafta bir iş teklifi aldım, o yüzden İstanbul'da kalmam gerekecek. Ev sahibini aradığımda 1 yıllık sözleşme olduğunu, kafama göre iptal edemeyeceğimi söylüyor. Böyle bir durum var mı?
Merhaba herkese, şu anda İstanbul'da yaşıyorum. Birkaç hafta önce çorlu'ya taşınma kararı almıştım, kiralar daha düşük olduğu için. Sözleşmeyi imzaladık ama henüz herhangi bir elektrik/su/doğalgaz aboneliği açmadım.
Ancak bu hafta bir iş teklifi aldım, o yüzden İstanbul'da kalmam gerekecek. Ev sahibini aradığımda 1 yıllık sözleşme olduğunu, kafama göre iptal edemeyeceğimi söylüyor. Böyle bir durum var mı?
Merhabalar herkese, şu anda İstanbul'da yaşıyorum. Birkaç hafta önce Çorlu'ya taşınma kararı almıştım, kiralar daha düşük olduğu için. Sözleşmeyi imzaladık ama henüz herhangi bir elektrik/su/doğalgaz aboneliği açmadım.
Selamlar, ortada bir sözleşme varsa iki tarafın da çıkarı düşünülür bu konuda. Siz karşılıklı şekilde feshettiğiniz durumda, ev sahibinin mağduriyetini gidermeniz gerekmekte. Sonuçta ev sahibi o sözleşmeyi başkası ile de yapabilirdi ve mağduriyeti olmayabilirdi.
Başka bir örnek gerekiyorsa futbol özelinde de durum böyle. Oyuncu takımdan ayrılmak istiyorsa sözleşme süresince alacağı parayı içeride bırakır.