1 yıllık Linux deneyimim

Linux bende kullandım, sağlam Linux App Store bulunursa uyumlu sistem programları indirip kullanılır. Yoksa Linux kullanmam.
Hocam o konuda iyileşmeler var. Gerek KDE'nın Discover'i, gerek GNOME'un mağazası arayüz konusunda hem geleneksel paketler hem Flatpak uygulamaları hem de Snap uygulamaları için arayüz konusunda her şeyi birleştirebiliyorlar. Depo olarak ise üstte de dendiği için Flatpak gerçekten gelişti hatta artık kullanıcıya geleneksel paket yöneticilerini kullandırtmayıp onun yerine Flatpak vb. kullandırttıran dağıtımlar (örn. VanillaOS) da ortaya çıktı. Geleneksel paket yöneticileri konusunda da DEB paketleri sonrasında RPM paketleri gerçekten çok fazla. Arch içinse AUR var zaten, o da çok büyük.

Bana göre iyi, ama sizin ne istediğinize göre bu değişebilir.
Benim bilgisayarda Windows 8.1 Linuxa göre daha hızlı çalışıyor. Mint XFCE kurdum ama aşırı yavaştı. Direk sildim Windows'a geri döndüm. Önerdiğiniz dağıtım var mıdır?

Benim bilgisayarda Windows 8.1 Linux'a göre daha hızlı çalışıyor. Mint Xfce kurdum ama aşırı yavaştı. Direk sildim Windows'a geri döndüm. Önerdiğiniz dağıtım var mıdır?

antiX Linux'a bakabilirsiniz. Bir videoda çok hızlı olduğu söyleniyordu. Sadece masaüstü ortamına alışmanız biraz zaman alabilir ama alışırsınız.

Benim bilgisayarda Windows 8.1 Linuxa göre daha hızlı çalışıyor. Mint XFCE kurdum ama aşırı yavaştı. Direk sildim Windows'a geri döndüm. Önerdiğiniz dağıtım var mıdır?

Hiç öyle bir şey deneyimlemediğim için tam ne söylesem bilmiyorum. İsterseniz düz Debian kurup masaüstü ortamlarını deneyebilirsiniz.

Ama o dağıtımı kullanırken Mint ve Ubuntu'nun aksine, çoğu şeyi sizin kurmanız lazım oluyor. Ama Linux Assistant gibi programlar ile kolayca halledilebilir.

antiX Linux'a bakabilirsiniz. Bir videoda çok hızlı olduğu söyleniyordu. Sadece masaüstü ortamına alışmanız biraz zaman alabilir ama alışırsınız.
antiX kullandım. Arayüz falan hiç hoşuma gitmedi+ Windowsla aynı hızda. Kullanmam için bir sebep yok antiX'i.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…