1 yıllık Monster Abra A7 15.3.2 deneyimi

herousta26

Uzman
Cihaz
Monster Abra A7 15.3.2
Merhaba, bir yıldan uzun bir süredir Monster Abra A7 15.3.2 modelini kullanıyorum. Zamanında 40 bin liraya aldığım laptop şu an 58 bin lira civarında seyrediyor (Şu an bildiğim kadarıyla stok yok fakat yenilenecektir.). Size bu laptop hakkında görüşlerimi, artılarını, eksilerini ve deneyimlerimi anlatacağım.
Abra A7 15.3.2 Özellikler:
RAM'ler:
32GB DDR4 3200MHz
İşlemci: Intel i5 13500H MAX 4.70GHZ
Ekran kartı: RTX 3050 6GB LAPTOP GPU (60W+15W)
Depolama: 1TB M.2 NVMe SSD
Ekran: 17,3" FHD 1920x1080 144hz IPS
İşletim Sistemi: Freedos

Görüşlerim:
Laptopu uzun zamandır kullanıyorum. O zamanlar büyük bir hevesle almıştım, çünkü ekranı 17,3"lik bir ekran ve bana bayağı yetiyordu. Arada bir seyahat ettiğim için laptop alma kararı almıştım.
Görüşlerime gelirsek, laptop klasik bir Monster marka laptop gibi. 6GB'lık ekran kartı ile oyunlarda iyi bir performans sergiliyor. (Zorunda değilseniz RTX 3050 yerine farklı modellere yönelin) Rehberin sonunda oyunlardaki değerlerini söyleyeceğim.

Artıları:
-
Ekranı sıradan laptop ekranına göre (15,6") büyük.
-Neredeyse birçok oyunda üstün performans sağladığını gördüm.
-Teknik servisi mükemmel, bilgisayarın içinde bir sorun çıkarsa uzaktan bilgisayara bağlanarak çözüyorlar. Dışında bir sorun çıkarsa ise bilgisayarı teslim alıyorlar. Ömür boyu teknik servis var.

Eksiler:
-
Ramler DDR4 teknolojisine sahip, bu zamanda DDR5 bana göre şart.
-90 dereceyi pek görmesede fanlar oyunda iken (bazen ise ana ekranda) sesi çok net duyuluyor, yüksek ses ile çalışıyor. (Kulaklık takınca pek duymuyorum.)
-Fiyatı biraz pahalı, 40 bin liraya bunun yerine daha iyi bir laptop alabilirdim. Ekranın büyüklüğünden dolayı tercih ettim.

Ekstra Bilgiler:
-
İlk 15 gün koşulsuz iade garantisi
-İlk 30 gün ölü piksel çıkarsa panel değişimi
-Tek bölge aydınlatmanlı RGB klavye
-2,4 kilogram ağırlık
-Hediye olarak Monster sırt çantası

Oyun performansı hakkında

Şu ana kadar oyunlarda iyi performans aldım. Kısaca performanslardan bahsedersem:
Valorant: Yüksek 250-300 fps
CS2: Orta 200-250 fps, en yüksek ayarlar 100-150 fps
Red Dead Redemption: Ultra ayarlar DLSS Kalite 144 fps (En fazla 144fps alınıyor)
Red Dead Redemption 2: Yüksek DLSS dengeli 65-75 fps
Grand Theft Auto 5 Enhanced: Ultra ayarlar, DLSS dengeli 80-90 fps

MONSTER ABRA A7 15.3.2 ALINIR MI?
Kişiden kişiye değişir aslında, fakat aldığım güne geri gitseydim çok büyük bir ihtimalle ALMAZDIM.
Fakat tekrar etmekte fayda var, fikirler kişiden kişiye göre değişir. Kimisi alır, kimisi almaz. Ben o güne tekrar gitseydim çok büyük ihtimalle Lenovo veya Msi gibi markalara yönelirdim.
Fakat Monster laptop işlerimi, oyun zevkimi iyice karşılıyor.

Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Monster cihazlar tam bir F/P cihazları ama çok kolay arızalanıyor, iki Monster laptopum oldu, ikisinin de anakartı arızalandı.

Monster müşteri hizmetleriyle görüştüm yakın zamanda, artık anakart fiyatları uçtuğu için tamir de ediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…