10.000-11.000 TL bütçe ile nereden ikinci el ekran kartı alınır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 14330
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 372
  • Etiketler Etiketler
    önerisi site
Hocam en erken 2023 modelli kartları alın. Öncesinin çoğu mining çıkmasıdır.
Çoğu tamir görmüş ve Reballing yapılmıştır. İlk 3 ay sıkıntı çıkmaz sonra bir anda görüntü vermemeye başlar.
RX 7600 rtx 4060 gücünde bir kart sıfır olarak onu alabilirsiniz ancak stutter yapabilir. Bende alacam 1 ay sonra ama sıfıra RX 7600 mü alsam yoksa ikinci elde 4060 mı alsam diye düşünüyorum.

Hocam giriş seviye ekran kartı olarak 7600'ü tercih etmem ya. Diğer sistemimde de 7700XT var. Şu son 3 günümü sadece 25.5.1'deki kötü sürücüyü düzeltmeye harcadım. Başta sürücüden kaynaklandığını bile anlamamıştım. Temiz kurulum yaparken farkettim. Ve 2-3 tane geçmiş sürücüyü indirip deneyerek çözdüm sorunu. 7600 yerine 6700 ve XT olan modeli bana daha mantıklı geliyor. Hem saf güç konusunda, hem de VRAM konusunda. Ben de size bunu tavsiye edeyim. İlla AMD'den gideceğim derseniz en kötü 7600 XT satın alın derim ben. AMD'de anlayamadığım bir şey de; en az 3-4 tane AMD kartım oldu ve hepsinde coil whine sorunu vardı. NVIDIA yalakalığı yapmak istemiyorum ama son zamanlarda severek AMD kullanan biri olarak artık soğudum resmen. Yine de 6700 XT vs. kötü kartlar değil. Sadece giriş seviye önermiyorum.

Son düzenleme:
Hocam 3 tane AMD kart kullandım üçünde de micro stuttering sorunu yaşıyordum. Hepsini iade ettim. Üçü de xfx markaydı acaba bu markanın mı kronik sorunu acaba
Benim öyle AMD sevgim yok 7600 yeni bir seri olduğu için sorun yaşama ihtimali onda daha az olur diye ve sıfır olduğu için tavsiye ettim muadili 4060 en az 14K paraya satılıyor ve bu kart 11K en ucuzu o yüzden tavsiye ettim. Bir de ben sıfır ve ikinci el almak ve almamak arasında kalıyorum. 2.el 4060-4060ti mı alsam yoksa sıfıra 7600 mü alsam diyorum.
Bu arada param güvende olmadan sakın kart almayın. Hiç ummadığınız bir sorun çıkar iade edersiniz. Mesela 2 ay önce rx 6600 almıştım. Adam bana 10 dakikada 60 derece diyordu test atmıştı. Elime geçtiğinde 1 dakika da 75 derece oldu ve 2.defa furmark testinde çöktü. İade ettim direk. Her şeye dikkat edin. AMD de 7000 aşağısı seride alınmaması lazım bana göre ki 7000 serisinde bile sorun yaşayan var.

Ekleme: hocam size yemin ederim ki coil whine wattman vs sorunları çözülebilecek sorunlar bu sorunlar micro stuttering sorununun yanında hiçbir şey. Bu sorunlar yine de çözülebilecek sorunlar ama stutterin çözümü yok.

Aynen o yüzdelik FPS olayında AMD kötü. Bazı oyunların optimizasyonuyla da alakalı olabiliyor ama anlık dropları fazla hissettiriyor. Ben 6000 serisinin de 7000 serisinin de kötü olduğunu düşünmüyorum hocam. Hepsi iyi kartlar. 3060 TI bile günümüz için gayet yeterli kart. İnsanlar tüketim çılgını, teknoloji manyağı. 3060 TI ve 3070'le, 7600 ve 6700 ile de GTA 6 çıktığında bile High ayarlarda oynarız herhalde diye tahmin ediyorum. XFX markasında ayrı bir coil whine doğru. Sürücü hataları kabul edilemez bence artık ya. Bir kart 550 dolar olmuş. Avrupa'da bile 550 dolarlık kartlar, 600-700 dolara satıldı. Bizim için iş daha kötü kurdan dolayı tabi. Sinerji'de 6750 XT satılıyor 14 bin liraya. Ona da bakın bi isterseniz. En azından sıfır ve güvenilir site.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…