Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Selamlar, 9800X3D model işlemcim ve 7800 XT model ekran kartım var. Hâlihazırda 24 inç bir monitör kullanıyorum ve masam geniş olduğu için yeni bir monitör alıp şu anki monitörümü 2. monitör yapmayı planlıyorum. Genellikle oyun oynuyorum ama sabit oynadığım bir oyun yok. 27 inç olması önceliğim. Tavsiyelerinizi bekliyor olacağım.
Selamlar, 9800X3D model işlemcim ve 7800 XT model ekran kartım var. Hâlihazırda 24 inç bir monitör kullanıyorum ve masam geniş olduğu için yeni bir monitör alıp şu anki monitörümü 2. monitör yapmayı planlıyorum. Genellikle oyun oynuyorum ama sabit oynadığım bir oyun yok. 27 inç olması önceliğim. Tavsiyelerinizi bekliyor olacağım.
Bir üstteki arkadaşın ilettiği gibi gerçek 10 bit ve 350-400 cd/m2 parlaklığında (en az 300 olsun çok karanlık kalıyor aşağısı) modellere bakmak lazım. Hem type-c olsun hem yüksek parlaklık olsun hem 10 bit olsun diye baktığımızda da fiyatlar uçuyor. Seçenek olması için bir öneri ekliyorum:
Bir üstteki arkadaşın ilettiği gibi gerçek 10 bit ve 350-400 cd/m2 parlaklığında (en az 300 olsun çok karanlık kalıyor aşağısı) modellere bakmak lazım. Hem Type-C olsun hem yüksek parlaklık olsun hem 10 bit olsun diye baktığımızda da fiyatlar uçuyor. Seçenek olması için bir öneri ekliyorum:
8 bit ile 10 bit burada renk sayısını temsil ediyor. 8 bit 16,77 milyon renk tonu sağlayabilirken, 10 bit 1,07 milyar renk tonu sağlıyor. Type - C ile de bir cihazınızı monitör üzerinden şarj edebilir veya ekranı o bağlantıyla monitör olarak kullanabilirsiniz.
8 bit ile 10 bit burada renk sayısını temsil ediyor. 8 bit 16,77 milyon renk tonu sağlayabilirken, 10 bit 1,07 milyar renk tonu sağlıyor. Type - C ile de bir cihazınızı monitör üzerinden şarj edebilir veya ekranı o bağlantıyla monitör olarak kullanabilirsiniz.
Şahsen parlaklık benim için daha önemli olup Dell marka olanı seçerdim. ASUS daha yüksek Hz ile gelmiş, Dell daha yüksek kandela ile. Yine de siz bu çerçevelerde araştırın derim. Hangi özellik sizin için daha önemliyse ona uygun alırsınız. Ben LG marka 2K 165 Hz bir monitör kullanıyorum şu an güncelde daha iyi monitörler var o yüzden şunu alın diyemem çünkü deneyimlemedim o modelleri açıkçası.