10.000 TL PSU önerisi

Bütçe
10.000
@ShadowLegion, RTX 4090 için 12VHPWR yeterli dendi ve eridi. RTX 5090 için de 12V2x6 yeterliydi, o da eridi. Burası işin PSU tarafı gibi gözüküyor. 4090 için yalnızca ekran kartı soketi söz konusuyken, 5090'da PSU soketinde de sorunlar yaşanabiliyor. Pek tâbii işin içinde montaj hususu ya da insan faktörü söz konusu ama mevzu yalnızca ekran kartının TDP'si ile ilgili değil gibi; hele bir çıksın, ona göre bakalım bir durum.

Son düzenleme:
Hele bir çıksın bakalım, buna katılıyorum.

Ancak sorun PSU üreticilerinde değil bana kalırsa. 400-600W güç ciddi rakamlar ve Nvidia güç girişi konusunda zorbalık yaparsa bunlar yaşanır. Bu işin uzmanları en kaliteli modellerde dahi 12V2 nin riskli olduğunu yazmışlardı. Hayırlısı hocam ancak ortak temennimiz hem gezegenimiz, hem faturamız hem de yanma risksizliği için düşük güç istiyoruz.

Hayırlısı hocam ancak ortak temennimiz hem gezegenimiz, hem faturamız hem de yanma risksizliği için düşük güç istiyoruz.

Buradan çok ilginç yerlere yürünür de konudan koparız.

Ancak sorun PSU üreticilerinde değil bana kalırsa.

Molex'in Mini-Fit+ 12V2x6 soketleri; pin başına maksimum 9.5A ya da toplamda soket başına 684W ile etiketlenmiş. Bunun fazlalaştırılması mümkün müdür? Uğraşıyorlardır sanırım.

Son düzenleme:
Buradan çok ilginç yerlere yürünür de konudan koparız.
Bunu biliyorum ancak çevre kaygıları dışında örneğin ben şuan için 4070 kullanıyorum ve ben 4-5 saat, eşim de 3-4 saat oyun oynuyoruz. 5090 olsaydı eğer elektrik faturama ciddi bir yansıma olacağını düşünüyorum
Molex'in Mini-Fit+ 12V2x6 soketleri; pin başına maksimum 9.5A ya da toplamda soket başına 684W ile etiketlenmiş. Bunun fazlalaştırılması mümkün müdür? Uğraşıyorlardır sanırım
umarım erime riski sıfır olacak şekilde yaparlar

Bu arada zamanında oreki ve sizin tavsiyeniz işe px1000g almıştım. Her şeyiyle muazzam bir psu olduğunu belirterek size tekrar teşekkür ediyorum

Umarım erime riski sıfır olacak şekilde yaparlar

Konu hakkında ayrıca Aris'in GPU tarafında termistör, kablo tarafında da şönt direnç uygulanması ile ilgili makalesi de var. Bakalım zaman ne gösterecek?

Bu arada zamanında Oreki ve sizin tavsiyeniz ile PX1000G almıştım. Her şeyiyle muazzam bir PSU olduğunu belirterek size tekrar teşekkür ediyorum

Sevdiğim modellerden ama nedense uzun zamandır yok, güle güle kullanın.

Sevdiğim modellerden ama nedense uzun zamandır yok, güle güle kullanın.
Teşekkür ederim hocam. Sadece bir ara bir 5090 taktım arkadaşınkini. OCCT tam stres testinde 550W-600W civarlarında sesi artıyor onun dışında sıkıntısı yok.

Çıktığı gibi Türkiye'ye geldi ve sonra 1-2 hafta sonra kayboldu ben de anlamadım. Sizin gibi bilgili insanlar iyi ki varlar. Yoksa sırf marka diye gidip aslında iyi platform olmayan bir PSU alıcaktım neyse ki konu açmışım buraya zamanında.

Öncelikle ilginiz ve bilgileriniz için teşekkür ederim. Enarmax 1350W almakla karar aldım herkese ilgileri ve bilgileri için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…