Mevcut kullandığım monitör ASUS TUF gaming VG247Q1A. Önerileriniz nedir?
Şu an AOC Q27G42xne ve Phillips 27M2N3501PA/00 arasında kaldım. Birisi VA birisi IPS panel. Fakat AOC VA olmasına rağmen çok daha iyi renk ve görüntü kalitesine sahip gibi duruyor testlerde.
Bunu öneririm. Tabi panel tercihi size kalmış. Ben IPS paneli daha çok seviyorum. Üç panel çeşidini de kullanmış biri olarak ( TN,IPS,VA) IPS paneli daha çok seviyorum. Tabi her IPS her VA panelden üstün değil. Kısaca benim önerim EVNİA. Diğer seçenek hakkında çok fazla bilgim yok ama bunu da belirteyim. @michaelscofield hocam da size bir öneride bulunabilir.
AOC'un daha iyi renk ve görüntü kalitesine sahip olma sebebi, VA panelin IPS panele göre yüksek kontrast sunması. Ama black smearing sorunu var her VA panelde olduğu gibi. Şahsen Philips alırdım.
AOC'un daha iyi renk ve görüntü kalitesine sahip olma sebebi, VA panelin IPS panele göre yüksek kontrast sunması. Ama black smearing sorunu var her VA panelde olduğu gibi. Şahsen Philips alırdım.
Mevcut kullandığım monitör ASUS TUF gaming VG247Q1A. Önerileriniz nedir?
Şu an AOC Q27G42xne ve Phillips 27M2N3501PA/00 arasında kaldım. Birisi VA birisi IPS panel. Fakat AOC VA olmasına rağmen çok daha iyi renk ve görüntü kalitesine sahip gibi duruyor testlerde.
Aşırı hard bir online oyuncusu değilseniz ki ben aradaki farkın oynanış kalitesini çok değiştirdiğine inanmayanlardanım iş oyuncuda bitiyor. AOC marka monitör daha fazla memnun edecektir. VA ve IPS karşılaştırması isime göre yapılmaz test ve sorun karşılaştırılmasına baktığınızda AOC monitör üstün.