10-15 bin TL fotoğraf makinesi tavsiyesi

Merhaba, fotoğrafçılığa yeni başlamak için bir fotoğraf makinesi arıyorum. Daha önce hiçbir tecrübem olmadı.
Video çekmeyi planlamıyorum öncelikli olarak porte daha sonrasında manzara fotoğraflarına yönelmek istiyorum.
Sıfır veya ikinci el olabilir, bodyler ve lensler hakkında çok fazla bilgim yok bütçem en fazla 15 bin ₺.
Şimdiden çok teşekkürler.

Nikon D5100/D5200 veya Canon EOS 650D öneririm ben. Nikon D5200 şahsen bana daha yakın gelir bu bütçede. D5200 yok D5100 var sandım ama Hepsiburada'da varmış 13 küsüre.

Annem fotoğraf sanatçısı o da uzun süredir Nikon kullanıyor. Farklı objektif işine şu aşamada girmeni önermiyorum. Bu iki makineden birisi seni bayağı iyi idare eder.

Farkları da burada. İkisinin de birbirinden üstün oldukları kısımlar var.

Taşınabilirlik, seyahat fotoğrafları ve sokak fotoğrafları için Sony A6000 iyi olabilir. Fakat DSLR kamera dediğiniz zaman Nikon ve Canon'dan başkasını öneresim gelmiyor. Nikon'daki optik vizör çok güzel. Canon'da dokunmatik ekran var. Video için de daha güzel olabilir ama siz zaten video çekmeyeceksiniz. Ben olsaydım şu durumda Nikon alırdım.

Görüntü kalitesi olarak da Nikon önde yani ışık konusunda Sony önde ama ayrı alınan objektifler konusunda Nikon yine daha uyumlu.

O ikisinin karşılaştırması da burada. Batarya ömrü olarak, flash olarak yine Nikon önde. Sony'nin artılarındaki fark çok az bir de mesela enstantane hızı daha yüksek de zaten portre ve manzara için buna çok fazla ihtiyacınız yok.

Son düzenleme:
İkinize de değerli yorumları için teşekkür ediyorum.
@Yonga gayet açıklayıcı olmuş tekrardan çok teşekkürler, dediklerine ekstra olarak bir sorum var.
Canon EOS 700D, Canon EOS 1300D/1200D, Canon EOS 100D ve Canon EOS 2000D modelleriyle ilgili bir fikrin var mı?

Son düzenleme:
Merhaba, fotoğrafçılığa yeni başlamak için bir fotoğraf makinesi arıyorum. Daha önce hiçbir tecrübem olmadı.
Video çekmeyi planlamıyorum öncelikli olarak porte daha sonrasında manzara fotoğraflarına yönelmek istiyorum.
Sıfır veya ikinci el olabilir, bodyler ve lensler hakkında çok fazla bilgim yok bütçem en fazla 15 bin ₺.
Şimdiden çok teşekkürler.
bu fiyatlara sıfır giriş seviyesi olur,tavsiyem sirkeciden 20k ya kadar temiz bir makina alman.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt