10. sınıfı zorla geçtim, meslek lisesine geçmeli miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baysigma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 431

baysigma

Becerikli
Yer
Grove Street
Merhaba az kalsın sınıfta ucu ucuna kalıyordum 3 dersim zayıf 4 ders zayıf olsa sınıfta kalıyordum sizce mesleğe geçmeli miyim bilişim teknoloji bölümü okuyup ileride iş bulabilir miyim?

Ailem benden ümidi kesmiş durumda ne yaparsan yap diyorlar. Babam okul müdür idareci kendisi zamanında kendisi 9.sınıfa geçtiğimde konuştu 2 seçeneğin var dedi ya anadolu meslek okuyacaksın ya da kolay yolu seçip Anadolu lisesi okuyacaksın dedi. Ben de anadolu okudum fakat sanırım pişmanım. 1. dönem notlarım berbattı 2. dönem adam akıllı çalışarak sınıfı geçtim bu da daha adam akıllı sınıfı geçmiş halim, ilk dönem 10 tane zayıfım vardı onu 3 çekmek için çok zorlandım. Eğer mesleğe geçersem 9. sınıfı tekrar okuyacağım.

İkizim var kız o da 10. sınıfa geçti onun notları çok iyi fen lisesinde okuyor. Bir de benim durumum berbat, ondan ümitliler, beni salmış durumundalar. Ne yapmalıyım?

Kesinlikle meslek lisesine geçmelisin. Ancak yine de geçebileceğin en iyi meslek lisesini bulmaya çalış. İş bulma sürecin tamamen sana kalmış ancak meslek lisesinde yaptığın staj ile yolunu çizmen kolaylaşır. Ders çalışmayı sevmediğini ve başarısız olduğunu anlaman güzel. Bu durumda meslek lisesi senin için bana göre en iyi tercih.

Merhaba az kalsın sınıfta ucu ucuna kalıyordum 3 dersim zayıf 4 ders zayıf olsa sınıfta kalıyordum sizce mesleğe geçmeli miyim bilişim teknoloji bölümü okuyup ileride iş bulabilir miyim?

Ailem benden ümidi kesmiş durumda ne yaparsan yap diyorlar. Babam okul müdür idareci kendisi zamanında kendisi 9.sınıfa geçtiğimde konuştu 2 seçeneğin var dedi ya anadolu meslek okuyacaksın ya da kolay yolu seçip Anadolu lisesi okuyacaksın dedi. Ben de anadolu okudum fakat sanırım pişmanım. 1. dönem notlarım berbattı 2. dönem adam akıllı çalışarak sınıfı geçtim bu da daha adam akıllı sınıfı geçmiş halim, ilk dönem 10 tane zayıfım vardı onu 3 çekmek için çok zorlandım. Eğer mesleğe geçersem 9. sınıfı tekrar okuyacağım.

İkizim var kız o da 10. sınıfa geçti onun notları çok iyi fen lisesinde okuyor. Bir de benim durumum berbat, ondan ümitliler, beni salmış durumundalar. Ne yapmalıyım?
Hocam bence sözel okuyun çünkü çok çalışırsanız temeli rahat halledersiniz. En azından Tyt den iyi bir puan yapıp iyi bir üniversite okuyabilirsiniz.

Herkes üniversite okumak zorunda değil. Ki çok iyi bir üniversiteye gitmeyeceksen 4. sınıfta falan keşke hiç gelmeseydim diyeceksin. Mesleğini edin iyi bir tekniker ol ortalama bir mühendisten vb. daha fazla maaş alır daha aranan bir adam olursun. Not: Mühendislik son sınıfım.

Düzeltirsin, daha çok gençsin. Kendine biraz alan aç ve negatif düşüncelerle hareket etme. Ne yapacağına karar verip düzenli çalışmaya başlarsan notlarının ve ailenin davranışlarının da yavaş yavaş düzeldiğini göreceksin. Senden çok daha berbat bir lise döneminden geçmiş biri olarak yazıyorum. Üniversite okumayacaksan mesleğe geç ama okumak gibi bir kararın varsa kimseyi dinlemeden günlük az ya da çok, sadece düzenli ve ısrarla devam ederek çalışırsan hiçbir sorun kalmayacak. Üniversite için çabalamanı da şiddetle tavsiye ederim.

Meslek lisesi mezunuyum. Eğer üniversite hayaliniz varsa sakın geçmeyin. Temeliniz olmuyor. Ayrıca 9. sınıfı tekrardan okuyacaksanız ne anladım ben 1 senen çalınıyor adeta.

Meslek lisesi güzeldir. Staj yeriniz iyi ise gerçekten son seneniz mükemmel geçiyor. Ama üstte dediklerimi dikkate alıp karar veririniz.

Meslek lisesi mezunuyum. Eğer üniversite hayaliniz varsa sakın geçmeyin. Temeliniz olmuyor. Ayrıca 9. sınıfı tekrardan okuyacaksanız ne anladım ben 1 senen çalınıyor adeta.

Meslek lisesi güzeldir. Staj yeriniz iyi ise gerçekten son seneniz mükemmel geçiyor. Ama üstte dediklerimi dikkate alıp karar veririniz.

Tamam da ben üniversite okuyabilir miyim bilmiyorum yani çalışınca yapabiliyorum ama çalışmak istiyor muyum bilmiyorum çalışacaksın diyeceksiniz fakat o istek yok bende muhtemelen bilişim teknoloji bölümünde okuyacağım çünkü bilgisayara çok büyük bir ilgim var.

Aileler bazen böyle sorunlar yaratıyorlar. Ailen seni ikizinle kıyaslıyor. Bu çok yanlış bir davranış. Ailenin yaptığını doğru kabul etme sakın. Öyle yaparsan eğer bir süre sonra ikizinden hırsından dolayı nefret etmeye başlarsın. O başarılı oldukça sana diken batmaya başlar. Ailenin yaptığını doğru kabul etme ve ikizinden de nefret etme sakın. Şu an zaten 9.sınıfı geçerek yol kat etmişsin. Neden o yola tekrar gireceksin ki? Gerek yok. Meslekte ya da Anadolu da iş yok diyenlere aldanma. Yolundan devam et. Bir süre sonra zaten kendine sağlam bir hedef koyar o yolda ilerlersin. Ben mesela meslek lisesinden mezunum. Ailemi memnun etmek için zorla Elektromekanik Taşıyıcılar bölümü okudum. Ama hiçbir zaman asansör ya da yürüyen merdiven ilgimi çekmedi. Üniversiteyi de Tarih öğretmenliği okudum. Ailem burun kıvırdı ama olsun yol benim yolumdu.

Başarının en büyük sırrı motivasyon değil disiplindir. Disiplini küçük şeylerle sağlayabilirsin. Mesela sabah kalktığında yatağını toplamıyor musun? topla. Dişini fırçalamıyor musun? fırçala. Çok mu gereksiz masraf yapıyorsun? plan yap ve o plana sadık kal paranı koru. Disiplin uygulaması ilk başlarda zülum gibi gelecek ama sonrasında seni tatmin etmeye başlayacak ve aksattığında istemsizce yapmak isteyeceksin. Şu hayatta tek başınasın ve elinden geleni yap. Umutsuzlukları köşeye at. Hepimizin hayatları toz pembe değil sonuçta. Herkesin dertleri sorunları var. Şu hayata bir defa geliyorsun ve mücadele et. Mutlu ol. Umutsuzluklar yıpratmasın seni. Her gecenin bir sabahı var.

Dikkat et kendine :)

Geri
Yukarı Alt