100.000-115.000 TL monitor dahil sistem toplama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sataandagi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 65
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bütçe
100.000 TL - 115.000 TL

Detaylı bilgiler için teşekkür ederim.

Demek istediğinizi çok iyi anladım. Ben zBrush gereği en az 64GB ram'a gitmek zorundayım, bu yüzden dediğinize göre anakartın en fazla 6400MT/s olması gerek ki kapasiteyi tam kullanabileyim, değil mi?

Şu anki kağıt üzerindeki sistemdeki RAMler'de hem fikir olduğumuzu düşünüyorum. Sizce hangi anakarta gitmeliyim, bu sisteme uyacak en fazla 6400MT/s F/p anakart önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Önerilen kartta 6400 problem olmaz, ama aynı fiyata İncehesap X870E Aorus modeli satıyordu 12-13K bandına, 2-3 hafta önce gaming gecesinde, belki onları takip edebilirsiniz. RAM için ekstra faydası olmaz yüksek ihtimalle, daha çok bellek kontrolcünün sorunu bu, bu fiyat bandı için konuşursak. Ama almışken üst model almak iyidir render sisteminde. X870E ile X870 biraz farklı, render sisteminde işine yarayacak özellikler olabilir açıkçası, kıyas ederek ona sen karar vereceksin. 6200-6400 kullanabilirsin 6400 c30-32 RAM alırsan, ama şöyle ki Dual Rank 2x32 kitler IMC ekstra zorluyor, 6400 açman kolay olmaz. 6200 açabilirsin ama son BIOS'lar ile birlikte.

Farklarına bakabilirsin buradan. Bunlar içinde boğulmak istemezsen alabilirsin Gigabyte modelini ama. Bazen iyi kampanyalar denk gelebiliyor, mesela MSI X670E Gaming PLUS modeli 10500 TL idi, sudan ucuz o fiyata mesela. Şu an öyle değil.

Birkaç M.2 slotunu kullanacaksan, tüm USB portlarına ihtiyacın yoksa, X870E çok faydalı değil, yine ethernet portu, Wi-Fi 7 gibi özellikler fark ediyor. B850-X870-X870E özdeş sayabiliriz ama, Prom21 yongası kullanıyor, lane sayısı değişkenlik gösteriyor, ful+ful kullanacağım diyenler E modele yönelir. X870E Aorus 12.999 diye hatırlıyorum Aorus modeli. Anında tükenmişti zaten o da 5 dk içinde.

Kampanyalar fırsatlar her zaman olacaktır, onları beklemekle ömür geçer. Alıp geçmek mantıklı genel anlamda ama. Ekstra faydası olmayacaksa aynı paraya üst model almak da bir anlam ifade etmez çoğu zaman.

2x32 düşünüyorsan direkt 6400 CL30-32 tarzı alman iyi olur, EXPO ile şansını denersin, UCLK=MEMCLK yapacaksın EXPO üzerine yoksa 2:1 mod atar, 6400 açtığını zannedersin. Bir de SoC voltaj 1.2-1.25 verir, onunla stabil açman zor Dual Rank 6400'ü. 1.25-1.3 arası denemen gerekli, aklında olsun.

6000 üzeri herhangi bir frekans tak çalıştır olmuyor bu sokette malesef. 6000 1:1 mod 7600 2:1 moda denk olduğunu düşünürsek kabaca, 6400 EXPO açtığında 6400 2:1 mod kullanacaksın. @HOKFMK Sıfır ayar yaparsan eğer. 6000 kullanman çok çok daha iyi bu dediğim senaryoya göre hiçbir ayarlama bilmiyorsan. Ya da 8000 alıp tak çalıştır EXPO deneyeceksin ki bu kartlarda çok kolay olmaz genelde. 20K üzeri kartlara yönelmek lazım bütçe olarak. Zaten 2x32 açmak imkansıza yakın 8000.

Genel bilgilendirme amaçlı bunları paylaştım, 6000 2x32 Gigabyte alabilirsin, 6400 açman zor olur, 6200 açman daha kolay kısaca anlatmak gerekirse. 2x24 alsaydın 8000 zorlanabilirdi ama anakarta yatırım yapman gerekli ekstra. Ufak detaylar var. İşin içinde değilsen zorlanırsın.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez evet baya zorlandım, işin içinden çıkamıyorum yine de baya bir bilgi verdiniz bunlar için çok teşekkür ederim, @20424 topladığı sistemi birebir toplayıp işi bitireceğim.

@20424 SSD'yi 2TB yapsak sanırım daha sağlıklı olacak, müsait olduğunuzda önerebilir misiniz

@HOKFMK

İkisinden biri.

6000'lik kiti 6200-6400 denemen için sakınca yok zaten, kapasite daha önemli, ama yanında yüksek frekanslar-bant genişliği de eşlik ederse daha iyi olur. Ama sıradan bir kullanıcının bunu başarması zor, buna yönelik sistem toplaman lazım bir de şans faktörü var tabi. 6000 Sweet spot denmesinin sebebi o. 6400 kit 2x32 alsan EXPO açıp geçemezsin, 2:1 mod atar, performans çöp olur. 6000'lik kitin performansını 7600 2:1 mod veriyor, o açıdan düşünebilirsin. @HOKFMK

Neyi neden aldığını bilmek önemli. Renderde her daim kapasite önemli 4x64 takan da var ama 5600 üstü görmen çok zor bu kartlarda. Bellek kontrolcü zaten direkt olarak açamıyor. 4 slot çalıştırsan da Dual Channel çalışıyor, 2 slot çalıştırsan da Dual bir de. Quad channel yok. Sonraki seride 2 IMC birimine giderlerse bunlar değişebilir, şu an senin işlemcinde 2 CCD ve 1 IMC birimi var. 2:1 mod daha iyi çalışması sebebi bant genişliği yüksek, ama tek CCD'lerde fark çok yok. 6400 ile 8000 denk birbirine. AMD tarafında FCLK bant genişliğini limitliyor, İntel'den farklı olarak. @HOKFMK

Benim anlattıklarım kafa karıştırmasın, sistemi al geç zaten, normal kullanıcı 6000 alıp EXPO açıp geçecek. Ben genel bilgilendirme yaptım ve bilinçlendirmek istedim, bunları anlatan hiç kimse yok piyasada çünkü, bir elin parmağını geçmez. Özel bir ilgi alanı bu, kendin uğraşırsan ancak öğrenirsin. Benim dediğimle render 5 dakika sürüyorsa bununla 6 dakika sürer, en ideal senaryo her zaman olamaz. Neyi neden aldığını bilmek önemli sadece. Yapılan öneriler de buna yönelik yapıldığı için zaten sorun yok. AMD tarafı İntel gibi değil bellek kontrolcü tarafında, Ryzen 8000 serisi sadece APU monolitik yapıda. İntel de monolitikten chiplete geçiş sürecinde, Ryzen 7000-9000 serisi gibi. AMD 5600 garanti ederken İntel 6400 garanti ediyor şu anda. @HOKFMK

Bu çiplerin mimarisi bu, ve en iyi performansı böyle alıyorsun, 8000 yerine 6000 olduğunda 10 dakikalık render 1 saat olmayacak zaten, 12 dakika olacak artık bant genişliğinden ne kadar faydalandığına bağlı kapasitenin yanında, 4x64 takıp 5600 kullanan da var dediğim gibi, tercih meselesi.

Son düzenleme:
RAM ve SSD'yi hala almadım.

Akakçe'de yeni stok RAM'leri gelmiş aralarında daha malulü var mıdır?

SSD için; arkadaşın dediği Gen5 SSD'ye gidelim mi yoksa dediğiniz Gen4 SSD'yi alayım mı? Arada az fiyat farkı var gibi.

@20424

RAM olarak 2x32 olacağı kesindi sana değil mi? Bunları tercih edebilirsin F/P olarak.

@HOKFMK Gen5 olanı alabilirsin, Windows kuracaksan DRAM'li tercih et, Gen4-5 farkını dosya aktarma ile uğraşmıyorsan anlaman zor, Windows açılış hızı vesaire de minimal etkisi var Gen4'e göre, ama almışken alınabilir. Anakartın Heatsinki soğutmaya yeter mi bilemem ama, fazlasıyla ısınıyor Gen5 modeller. İstediğini tercih edebilirsin o fiyat bandında, o da F/P model sayılır.

Gen 5 SSD'ler ısınıyor ısınınca gen 4 hızına düşüyor, bence verimli değil, tercih sizin.

Hynix çip var, sorun olacağını sanmam ama duyulmuş bir marka değil açıkçası. RAM'de çok marka-model önemli değil normalde, içindeki çip önemli. Bu da %100 Hynix olduğu kesin.

Fiyat avantajı da var yani, seçim senin, Hepsiburada'dan aldığın için iade kısmı çok sorun olmasa gerek, ama Goodram al yine de. 10500 TL'ye o da iyi sayılır, 7.5-8 bandına satılıyordu PcKolik'te şubeye özel alımlarda, stoğu tükendi.

Hynix olduğu için uyumluluk sorunu yapmaması gerekli ama yine de işini garantiye al. Fason üretim olabilir.

@HOKFMK Dediğim gibi Hynix ve fason üretim Türk malı olduğuna göre.

Yerli milli arabamız Togg'dan farkı yok. Alabilirsin yine de problem olacağını sanmam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…