Bütçe
100.000-130.000 TL

mrzaknafein

Uzman
Merhaba, 7 yıldır kullandığım emektar 2070'imle vedalaşırken aşağıdaki gibi parça seçimi yaptım. Renk tercihi kasıtlı ve değiştirmeyi düşünmüyorum. Anakart ve sıvı soğutma hediye olarak geldiği için elimde halihazırda var, değiştirmeden onları kullanacağım. Depolama konusunda ise mevcut sistemimdeki 990 Pro 1TB'ı aktaracağım. Tek bir site olması açısından mavi marketin linklerini kullandım. Diğer parçalarda her türlü önerinize açığım.

MSI anakart ve CL36 RAM'leri direk eleyin, X870 eagle ya da B850 ROG STRIX anakartlara yönelin.
Sebebi nedir acaba

Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum hocam, istesem bu kadar kötü bir sistem dizemem. FPS oyunları odaklı mı olacak sistem?
Sebeplerini ve önerilerini yazar mısınız bilsem konu açmam zaten burada

Konu açtınız zaten ve yardımcı olmaya çalışıyorum. Tekrardan soruyorum: FPS odaklı mı oynayacaksınız?

MSI anakartlar yazılım anlamında rakipleririn gerisinde. Hynix çipli DDR5 RAM'ler çok daha iyi. CL36 genelde Samsung'ya da Micron oluyor.

Konu açtınız zaten ve yardımcı olmaya çalışıyorum. Tekrardan soruyorum: FPS odaklı mı oynayacaksınız?

MSI anakartlar yazılım anlamında rakipleririn gerisinde. Hynix çipli DDR5 RAM'ler çok daha iyi. CL36 genelde Samsung'ya da Micron oluyor.
FPS + Triple A oyunlar

MSI anakarta BIOS stabil değil, EXPO profile açınca sorunlar başlıyor, sistem çok geç açılıyor donmalar kasmalar yapıyor, BIOS yapılan ayarları kabul etmiyor vs. Birçok sorunu var. CL 32 ve üzeri ramlerle zaten MSI anakartlı sistemi stabil kullanma şansınız çok az özellikle oyunlarda sürekli stutter sorunu ile karşılaşırsınız. @Ayhan Dönmez hocamız uzun zamandır bu forumda bu konudaki sorunlara yardımcı oluyor, profiline girip konuları inceleyebilirsiniz.

MSI anakarta BIOS stabil değil, EXPO profile açınca sorunlar başlıyor, sistem çok geç açılıyor donmalar kasmalar yapıyor, BIOS yapılan ayarları kabul etmiyor vs. birçok sorunu var. CL 32 ve üzeri RAM'lerle zaten MSI anakartlı sistemi stabil kullanma şansınız çok az özellikle oyunlarda sürekli stutter sorunu ile karşılaşırsınız. @Ayhan Dönmez hocamız uzun zamandır bu forumda bu konudaki sorunlara yardımcı oluyor, profiline girip konuları inceleyebilirsiniz.

O sırada CL38 MSI kullanan ben.

@mrzaknafein
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html*2
PTTAVM'den almayın.

Kasa + PSU'ya bol keseden bütçe kalıyor. Öneri gelir.