Merhaba, şu ana kadar sadece forumda içerik tüketip "kurtçukluk" yapmış bir deneyimli Linux kullanıcısı olarak ilk başlığım olduğunu belirtmek isterim.
Dizüstü bilgisayar kullanan birisi olarak Polonya'ya seyahat edeceğim ve yanımda uzun süreli kullanabileceğim bir laptop götürmek istiyorum.
Aradığım özellikler:
En az fazladan 1 adet boş M.2 SSD slotu olması
Yapay zekâ işlerimde 4060 Ti 16 GB kullanıyordum, laptoplarda neye tekabül eder bilmiyorum ama yavaşlatmayacak bir ekran kartı.
AMD işlemci
Ekran kartı NVIDIA tercihim
Az yükte çok fazla ses çıkarmayacak
16 GB'dan fazla RAM'i olan
FreeDOS
Ve distributörün yazılımına çok fazla bağlı olmayan bir laptop arıyorum.
Edit: bütçeyi sonuna kadar zorlamayan, linux kullanacağım için driver bazlı sıkıntı çekmeyeceğim windowsu zorunlu kılmayan ve garantisi önemli olmayan bir leptop
İnternete yaptığım araştırmalarda fark ettim ki bazı laptoplar hakkettiği fiyatın çok üstünde fiyatlar koyduklarını fark ettim. Techolay yazarlarına F/P ürün konusunda güvendiğimden dolayı yazmak istedim.
Game Garaj Slayer R9T-5070; AMD Ryzen 9 8945HX işlemci ve RTX 5070 ekran kartı ile QHD çözünürlükte yüksek FPS, güçlü ray tracing ve yayın/çoklu görev senaryolarında stabil performans sunar.
www.gamegaraj.com
Bunu öneririm. Bu bütçede ve aradığınız kriterlere uygun alınabilecek iyi bir model.
Game Garaj Slayer R9T-5070; AMD Ryzen 9 8945HX işlemci ve RTX 5070 ekran kartı ile QHD çözünürlükte yüksek FPS, güçlü ray tracing ve yayın/çoklu görev senaryolarında stabil performans sunar.
www.gamegaraj.com
Bunu öneririm. Bu bütçede ve aradığınız kriterlere uygun alınabilecek iyi bir model.