Bize bir dizüstü bilgisayar lazım, bütçemiz belirttiğimiz gibi ancak eğer farka değer olduğunu düşünüyorsanız bütçede geniş esnemeler yapabiliriz. Dizüstü bilgisayarı yoğunlukla bu uygulamalarla meşgul edeceğiz:
Catia.
SolidWorks.
Siemens nx.
Autodesk Fusion 360.
Yani anlayacağınız CAD/CAM uygulamaları kullanacağız. Oyun yönünden herhangi bir beklentimiz yok. Sistemin bizi şarja bağlı olmadan en az 5-6 saat götürmesi, uygulamaların kullanım sürecinde sıcaklıklarının makul seviyelerde kalması ve sanayi tipi vantilatör gibi gürültü çıkarmaması bizim için önemli kriterler. Ağırlık konusunda bize "taş taşıyormuş" gibi bir his vermediği sürece endişemiz yok. Ekran büyüklüğünün 17.3" veya yakın değerlerde olmasını bekliyoruz, renklerinin de göz doyurucu olması güzel olur.
Değerli görüşlerinizi heyecanla bekliyoruz! Teşekkürler.
Helios Neo 16 AI olabilir, Ultra 9 275HX işlemcisi var. Pilde üzmesi muhtemel.
Bütçe yeterse Thinkbook 16p serisinden bakılabilir, aynı işlemci lâkin pil ömründe çok daha iyi olacaktır. Ekranı bir tık küçük -16'- onun dışında sorun yok diyebiliriz.
Helios Neo 16 AI olabilir, Ultra 9 275hx işlemcisi var. Pilde üzmesi muhtemel.
Bütçe yeterse ThinkBook 16p serisinden bakılabilir, aynı işlemci lâkin pil ömründe çok daha iyi olacaktır. Ekranı bir tık küçük -16'- onun dışında sorun yok diyebiliriz.
Helios'un değerlendirmelerini incelediğimde yük altında sıcak çalıştığı ve OLED'inin kritik kusurlarını olduğunu gördüm ayrıca 2.7 kg ağırlığı beni biraz soğuttu. ThinkBook 16p serisinde de kesin bir model önerisi yapabilirseniz daha iyi bir şekilde değerlendirme yapabilir ve güzel bir sonuca varabilirim diye düşünüyorum. Öneriniz için teşekkürler.