100.000 TL'ye oyun ve elektronik mühendisliği için laptop önerisi

Bütçe
100.000 TL

@JOGADOR @Captain Skriniar

Şimdi; bütçeniz aralığında 5070 ekran kartlı bir model bakmalıyız, keza 5070 Ti için bütçenizi 8-10 fırlatmanız lazım. Benim önereceğim modeller bunlar:

Bu 3 model arasından önerim 12 GB varyasyonlu Game Garaj R9T olur. Sebebi belli, 12 GB VRAM. Peki bu 3 model hakkında konuşursak?

Game Garaj X7T; bu modelin soğutması sınıfına ve içinde barındırdığı bileşenlere göre makul anlamda başarılı. Kötü değil fakat çok iyi de değil; üzmeyecek seviyede. Bu serinin termal performansını MSI Sword 16 HX ya da MSI Crosshair 16 HX gibi modellere benzetebiliriz.

Game Garaj R9T; bu bir tık daha üst kasa gibi düşünün. X7T ile benzer şekilde üst düzey bir performansa sahip ancak işlemci mimarisindeki farklılık nedeniyle sıcaklık konusundaki karakteri ve davranışları ayrışıyor. Klasik Intel vs AMD olayı işte. Bu modelin kasasını da MSI Vector'e benzetebiliriz.

Yani özetle bu modellerin soğutma performansı ve satış sonrası desteği ayrıca; üzmez.

Peki neden ortadaki ASUS'u attım? Eğer biraz daha global bir marka isterseniz alternatif olsun diye attım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…