Arkadaşımın 1000Mbps Gigafiber'i var ama 100Mbps veriyor. Kablodan dolayı değil çünkü arada sırada 100Mbps üstüne çıktığını söylüyor. Modemi de 1000Mbps destekliyor. Nasıl çözebiliriz bu sorunu?
Arkadaşımın 1000Mbps Gigafiber'i var ama 100Mbps veriyor. Kablodan dolayı değil çünkü arada sırada 100Mbps üstüne çıktığını söylüyor. Modemi de 1000Mbps destekliyor. Nasıl çözebiliriz bu sorunu?
Forumda bir arkadaşın bu sorunu ethernet kablosundaki tozları temizleyip geri takınca düzeldiğini söylemişti. Eğer sorun kablodan değilse TurkNet ile iletişime geçin.
Forumda bir arkadaşın bu sorunu ethernet kablosundaki tozları temizleyip geri takınca düzeldiğini söylemişti. Eğer sorun kablodan değilse TurkNet ile iletişime geçin.
Geçenlerde TürkNet GigaFiber'e geçen arkadaşımın başına geldi, kabloyu modemden çıkartıp başka bir LAN portuna taktığında düzeldiğini söylemişti. Bir deneyin.
Ethernet kablosundaki bir temassızlık bile bu soruna sebep olabilir. Ben en kaliteli Nexans kabloyu kullanıyorum, geçenlerde bir baktım hızım 100'e düşmüş. Kabloyu çıkarıp geri taktım 1000 oldu. Oluyor öyle arada.
Aynı sorun bende de mevcuttu dairemdeki modemden odama gelen buat içerisindeki kabloları yenilettiğimde sorun çözüldü. Cat6'da ek olduğunda 100mbps sınırına düşmüştü. Ekli bir cat6 kullanıyorsanız tamamını yenileyin veya RJ45 Bağlayıcı kullanın.