1000 Mbps internet ile uzak mesafede laptop ile düşük hız sorunu

Yer
İstanbul
Game Garaj Slayer X7T-5060 model laptop kullanıyorum. İnternet ise Türk Telekom 1000 Mbps. Modem şu an evin kapısının girişinde bulunuyor. Evin tüm kısımlarında telefon ve tablet ile ortalama 600-700 Mbps hız alırken, laptopta eğer modemin yanına veya modemin yanındaki odaya gidersem gayet iyi hız alıyorum; fakat salona geçtiğim zaman hız 70-80'lere düşüyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Router modeli nedir duvarlar kalın olduğu için Wi-Fi sinyalini kesiyor hocam salona bir tane accses point kurarsanız rahatlar.

Router modeli nedir duvarlar kalın olduğu için Wi-Fi sinyalini kesiyor hocam salona bir tane accses point kurarsanız rahatlar.
ZTE ZXHN H3600P hocam. Ama şöyle bir şey var. Yatak odası ve salon hemen hemen yan yanalar, yatak odasında iyi hız alıyorken salonda az hız alıyorum. Ayrıca diğer cihazlarda hiçbir sıkıntı yokken laptopta neden böyledir?

Wi-Fi driverlarını silip yeniden kurarmısın. 5GHz ile 2.4GHz ağları ayrımı yoksa tek bir ağ mı?

http://192.168.1.1 adresine gidin kullanıcı adı admin şifrese turktelekom dur %90 yada modem arkasındaki etikete bakabilirsiniz yönetim paneline giriş yaptiktan sonra wifi kısmına gelip ekran görüntüsü atın.
Hocam şifre olarak "ttnet, turktelekom, 1234" denedim fazla denemeden bloke oldu, 5 dk bekletiyor. Modemin arkasında da şifre gibi bir şey göremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…