Arkadaşlar güzel noktaya değmiş, gözümden kaçmış. O modele asla 74K falan verilmez. Sorunlu model ve gereksiz pahalı. Şu yeterli. 9 ay peşin taksit var.
Tamamdır değiştirdim kartı. Bu bütçe meselesinde mesajıma kızgın yada disslike atanlar ne düşünüyor? Parayı onlar veriyormuş gibi tavır yapmışlar. Bilgisayar benim de değil arkadaş bu kadar paraya 5080'li bilgisayar istedi ben de yardım ediyorum. Hayat öyle X3D işlemcilerin havada uçuştuğu kadar herkese imkan sağlamıyor. Bunlar alışmış tabi her şeyin ezberini yapmaya bir challange gördükleri zaman 404 verdiler.
Şahsen ben RTX 3080 ve i3-12100F kullanıyorum hatta kasam da 2014 model eski tip Xigmatek. RGB adına hiçbir şey yok. Ama performansa gelirsek 4070S kullanan adamla aynı işi görüyor.
Büyük ihtimal açılan paraya 2K yada 4K monitör alacağız gibi. Sistem güzel oldu çünkü. Sadece hava soğutmayı RGB olan bir modelle değiştirmemiz kaldı o kadar, o da görünüş için. Kendisi FPS oyunlarını pek umursamaz o yüzden gecikmeden feda ederek giriş seviyesi 4K almayı düşünüyorum.
Hocam ekran kartı ve monitör her şeydir. Üstte mesajda yazdım 4K OLED ve 5080 ile her tür oyunu oynuyorum.
7600x var. BF6 , Arc Raiders gibi oyunları aşırı oynamasam da oynadığımda da sorun olmadı. 4K'yı geçtim 2K'da bile x3D ile standart işlemciler arasında çok fazla fark yok. 4K'da %1-3 arası. Bugün x3D hypenı ben de anlamadım zaten. 4K'da ekran kartının canı çıkıyor %99-100 kullanım, işlemci arkada masaüstünde gibi takılıyor oyunların %95' inde.
Ama mevcut şartlarda arkadaşın bütçesi 5080 için iyi ancak parça kalitesi de önemli. Yani kasa, fan, güç kaynağı. Ben bunlara yatırım yapmak için bütçeyi ne yapar ne eder arttırıp kalitesini yükseltirdim. Sistem çünkü klavye ve fare kalitesinden tutun da diğer bileşenler de çok önemli. Ana işi ekran kartı yapsa da dediğim gibi bu değişir.
Arkadaşın attığı ekran kartını kullanıyorum 0.930mV'da en ağır oyunlarda dahi RT full 2870-2930 GHz bandında çalışıyor ve ısınmıyor %55 fanda.