1080p OLED var mı?

Bence IPS 1080p Monitör işinizi çok fazlasıyla görür. Evet OLED daha iyi görüş sağlıyor ama genel olarak 2K ve üzerinde oluyor.

Ben olsam 30 bin bütçede 22.000. TL'ye RX 9060 XT alırdım. Kendi ekran kartını da satıp, 8 artı ekran kartını sattığın bütçeye güzel bir 2K IPS monitör alırdım. Hatta biraz bütçen bile artardı.

RTX 4060 2K çözünürlük için ucundan kurtarır bu arada eğer tercih edeceksen. RTX 3060 Ti'ı 2K ile kullanıyorum, kurtarıyor. Ha yine de pek iyi tercih değil, 1080p için daha ideal kart ama MFG falan açarsan iyi olur 2K için de.

Yine de tercih senin, ileride daha iyi karta geçerim dersen al. 4060 uzun vadede kurtarmaz 2K'da.

1660S ile hafif OC atarak Witcher 3 gibi oyunları orta-yüksek ayarlarda 2K oynayabiliyorum, 4060 ile oynayabilirsin yani.

İşlemci de değişmek gerekir mi ileride? Ayrıca eski oyunlar oynarım genelde.

3060 Ti'daki bellek daha hızlı, tabii onu da göz ardı etmeyelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 4060 var, DLSS açarak çoğu oyunu en yüksek ayarlarda 50-60 FPS oynayabiliyorum. Ben de 2K OLED’e geçeceğim bu yüzden hatta.

Son düzenleyen: Moderatör:
4060 halen iş görür seviyede benim biladerde var 4060'lı i7'li laptop. 34 inç ultra wide 3440x1440p monitörde kullanıyor kabul edilebilir performans alıyor ama ben sizin yerinizde olsam oled monitöre vereceğim paraya (çünkü halen pahalı) ekran kartımı güncellerdim. 5060ti veya 9060XT gibi bir modele, yukarıda arkadaşın da söylediği gibi.

OLED monitörün hakkını verecek bir sistem lazım 2K oled alsanız 1080p'de kullanacaksınız bu da hoş olmaz.

İşlemci de değişmek gerekir mi ileride? Ayrıca eski oyunlar oynarım genelde.
Alacağın ekran kartına bağlı tabii ama i5-13400F sınıfına göre iyi bir işlemci, kurtarır bence. Hani şöyle RTX 4070 seviyesinde bir kart taksan işlemci de senin işini görür.

Onun dışında dediğim gibi RTX 4060 ile şu anda da 2K oyun oynarsın ama sorun yaşadığın oyunlar olabilir, FPS anlamında yetersiz kalacağı oyunlar da olabilir. Yine de genel konuşmak gerekirse DLSS ile 2K 60 FPS+ alırsın. MFG ile daha da artar.

Kendimden örnek vereyim; RDR2, Witcher 3 gibi oyunlarda denedim ve custom (geneli yüksek) ayarlarda ~80 FPS alabiliyorum. Bazı yerler 70 olur, bazı yerler 100 olur. 90 FPS altına düşmesi yüksek Hz ve yüksek FPS'e alıştığım için beni biraz rahatsız ediyor, kasıyor hissiyatı yaratıyor. Eğer sende de böyle durum varsa bazı oyunlarda üzülebilirsin. 1080p'ye çekmek de çare olmuyor, görüntü çok bulanık oluyor.

İleride upgrade amacın varsa 2K olur ama yoksa bence 1080p devam et. Oyunlarda 1080p ile 2K arasında öyle devasa fark olmuyor.

ASRock getirecekti diye biliyorum 1080P (TCL). 20K ucuz, 15k gibi bir fiyattan gelirse bende istiyorum aslında.
Veya 1080p de bozulma olmaması için 4K almam lazım. 2K da 1080p'ye düşmek çok kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…