Herkese merhaba. İki konsol arasında kaldım. Ve sizlerin mantıklı tavsiyelerine ihtiyacım var.
Gündüz 9-6 çalışıyorum, sadece akşamları ve pazar günleri yorgunluk atmak için kardeşimle oyun oynayacağız. Evdeki televizyonum 1080p çözünürlüğünde, yani 2K veya 4K değil. Ayrıca yakın zamanda PC'mi de güncelleyeceğim (anakart, RAM vs. alacağım) ve odama dolap gibi eşyalar alacağım. Bu yüzden bütçemi çok sarsmak istemiyorum.
Oynayacağım oyunlar: PES 2021, FC 25 veya FC 26, UFC 4, Mortal Kombat 11 Ultimate, GTA 5.
Bir de oyunlar PlayStation 4 CD'si olacak yani PlayStation 5 fat takarsam oynaya bileceğim tabii ki 10 dollar verip yükseltmicem param olmadığı için + 10 dollar verip yükseltirsem PS4 kolu ile oynayamayacağım.
Seçeneklerim şunlar:
1) PS5 fat 825 GB: yanına 2 adet PS4 kolu alacağım (kardeşim kolları biraz hor kullanıyor, bozulursa ucuz olsun istiyorum.
2) PS4 Pro 1TB: yanına 1 adet ekstra PS4 kolu alacağım. Aradaki farkı PC yükseltmeme ve dolaba saklayabilirim.
sorum şu: benim temel korkum PS4 Pro alırsam bu saydığım oyunlarda FPS düşmesi, kasma veya donma yaşamak. Sizce 1080p ekranda, sırf bu oyunlar için aradaki fiyat farkını verip PS5 almaya değer mi? Yoksa benim senaryomda PS4 Pro işimi fazlasıyla görür mü? Mantıklı olan hangisidir? Yorumlarınızı bekliyorum.