1080p TV ve kısıtlı bütçe için PS4 Pro vs PS5

Urayn

Uzman
Herkese merhaba. İki konsol arasında kaldım. Ve sizlerin mantıklı tavsiyelerine ihtiyacım var.

Gündüz 9-6 çalışıyorum, sadece akşamları ve pazar günleri yorgunluk atmak için kardeşimle oyun oynayacağız. Evdeki televizyonum 1080p çözünürlüğünde, yani 2K veya 4K değil. Ayrıca yakın zamanda PC'mi de güncelleyeceğim (anakart, RAM vs. alacağım) ve odama dolap gibi eşyalar alacağım. Bu yüzden bütçemi çok sarsmak istemiyorum.

Oynayacağım oyunlar: PES 2021, FC 25 veya FC 26, UFC 4, Mortal Kombat 11 Ultimate, GTA 5.

Bir de oyunlar PlayStation 4 CD'si olacak yani PlayStation 5 fat takarsam oynaya bileceğim tabii ki 10 dollar verip yükseltmicem param olmadığı için + 10 dollar verip yükseltirsem PS4 kolu ile oynayamayacağım.

Seçeneklerim şunlar:

1) PS5 fat 825 GB: yanına 2 adet PS4 kolu alacağım (kardeşim kolları biraz hor kullanıyor, bozulursa ucuz olsun istiyorum.

2) PS4 Pro 1TB: yanına 1 adet ekstra PS4 kolu alacağım. Aradaki farkı PC yükseltmeme ve dolaba saklayabilirim.

sorum şu: benim temel korkum PS4 Pro alırsam bu saydığım oyunlarda FPS düşmesi, kasma veya donma yaşamak. Sizce 1080p ekranda, sırf bu oyunlar için aradaki fiyat farkını verip PS5 almaya değer mi? Yoksa benim senaryomda PS4 Pro işimi fazlasıyla görür mü? Mantıklı olan hangisidir? Yorumlarınızı bekliyorum.

Özel oyunları oynadınız mı? Eğer oynadıysanız Xbox Series S veya X önereceğim ben.

Temiz 2. el PS4 Pro tercih ederdim. Özellikle RAM krizi yüzünden PC fiyatları bir anda artışa geçiyor. 5060 Ti 16 GB fiyatları ortada.
Bütçeni daha hızlı toparlayıp NAND ve DRAM olan ürünleri erkenden toparlayabilirsin, bu sayede. Keza bu oyunlar dışında PS4 Pro'da hala taş gibi oyunlar var. Sadece GTA 6 oynayamayacaksın.
(0 ürünlerin fiyatı artarsa 2. el ürünlerin de değeri artıyor. İkinci el pazarında sıradan bir gün.)
Bir de Xbox + Gamepass kombosu var, ancak Xbox konsol fiyatlarına zam yapacağız falan bir şeyler diyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel oyunları oynadınız mı? Eğer oynadıysanız Xbox Series S veya X önereceğim ben.

Vallahi aylik abone falan almak için bile param yok + PES 2021 en sevdiğim oyunlardan biride + UFC 4 de sadece biraz iyi oldugum icin aliyorum.

Vallahi aylik abone falan almak için bile param yok + PES 2021 en sevdiğim oyunlardan biride + UFC 4 de sadece biraz iyi oldugum icin aliyorum.

Tamam, Xbox alabilirsiniz o zaman şahsi fikrimce.

Abonelik ücreti daha uzun, çok daha iyi işler yapıyorlar Sony inanılmaz kötü hamleler yaparken. Oyunlar da çok daha ucuz.

PS4 ve Pro alınacak konsollar değiller.

GTA 6 zaten sevmiyorum sade bir insanim ben GTA 5 yeter bana + param oldugu zaman belki direkt PS 5 Slim gecerim ama bayağı zaman alir 6-7 ay belki daha fazla hatda.

Tamam, Xbox alabilirsiniz o zaman şahsi fikrimce.

Abonelik ücreti daha uzun, çok daha iyi işler yapıyorlar Sony inanılmaz kötü hamleler yaparken. Oyunlar da çok daha ucuz.

PS4 ve Pro alınacak konsollar değiller.

Ben oyunlari cdli alacağım yani seviyorum normalde digitalden falan almak gibi düşüncem vardi sonra gereksiz pahalı olduğunu gördüm Xbox geçemiyorum + Xbox kontrolcüsü çok kötü elime uymuyor yine de tavsiyen için sağ ol.

Kişisel bir tercih biraz; aslında daha ergonomik ama işte...
Sony, CD'yi kapatacak. Oyunlar hiçbir zaman sizin olmuyor; daha geçenlerde lisanslarını kaybettikleri için insanların hesaplarından paralarını iade etmeden filmleri sildiler.
Kişiye özel fiyatlandırma yapıyorlar. Örneğin, uzun süredir oyun alıyorsanız yüksek fiyat ve az indirim gösteriyorlar; oyun almıyorsanız düşük fiyat ve çok indirim veriyorlar.
Bunun gibi onlarca kötü hamle yapmaya devam ediyorlar. Nefret ediyorum Sony'den ya.

Yeni çıkan oyunlar PS4 serisine çıkmamaya başladı, fiyatının da fazla olduğunu düşünüyorum şahsen. Bence günümüzde alınacak bir konsol değil, kırılmış olarak belki alınabilir.

Tamam guzel diyosunda ben PES 2021 oynamak için alıyorum Xbox'da PES 2021 diski satılmiyor. + zaten Max PlayStation 4 Pro kırılmış falan alırım ama CD toplamayı da seviyorum anı kalmasını hep sevmisimdir zaten PS 4 Pro eskidi Sony ona dokunmaz Max belki 4-5 yil sonra magazasini falan kapatir CD oldugu icin sıkıntı olmaz. + PS 5 falan gecersem zaten PS 5 çoğu PS 4 disk oyunlarini destekliyormus PES 2021 diskide dahil.

Senin bileceğin iş, Sony'den hiçbir ürün alınmaması taraftarıyım şu an, oyuncuları zerre önemsediği yok. Ergonomisi bana uyduğu, özel oyunları oynamış olmam neticesiyle Xbox alıyorum ben.

CD olarak daha eğlenceli oluyor toplaması bir de.

Benim yaşadığı ülkede Xbox CD gereksiz pahalı. + çoğu oyunlarda yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…