Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Sadece bunları oynuyorsan RTX 5070 israf olur, AAA oynayacaksan hayır darboğaz yapmaz.
Son düzenleyen: Moderatör:
theodore bagwell
Başarılı
Bana kalırsa 3D bir işlemciye geçmeniz daha mantıklı olacaktır. CS, Valorant gibi oyunlarda darboğaz olacağını sanmam iki oyun da işlemci ağırıklı oyunlar. Ek olarak darboğaz olsa bile fark edeceğinizi sanmam.1080p, düşük ayarlarda sanırım Valorant, CS2 gibi oyunlarda darboğaz yapıyor ama bir de buradan fikir almak istedim. Sizce bu iki parçayla sistem kurmak mantıklı mı?
hardware
Çalışkan
Sadece bunları oynuyorsan RTX 5070 israf olur, AAA oynayacaksan hayır darboğaz yapmaz.
Sadece bu oyunlar değil AAA oyunlar da olacak ama CS2'de darboğaz yapıp yapmadığını merak ettim.
bahacprz
Uzman
1080p, düşük ayarlarda sanırım Valorant, CS2 gibi oyunlarda darboğaz yapıyor ama bir de buradan fikir almak istedim. Sizce bu iki parçayla sistem kurmak mantıklı mı?
CS ve Valorant tarzı oyun oynayacaksanız çoğunlukla 3D işlemciler sizin için daha iyi olur. AAA oyunlar da oynayacaksanız bu sistem iyi olur ama sadece CS ve Valorant ise 3D işlemci daha iyi olur.
ONDEARTH
Uzman
Bana kalırsa 3D bir işlemciye geçmeniz daha mantıklı olacaktır. CS, Valorant gibi oyunlarda darboğaz olacağını sanmam iki oyun da işlemci ağırıklı oyunlar. Ek olarak darboğaz olsa bile fark edeceğinizi sanmam.
Dün bir videoda izledim, özellikle GPU ön plana çıktıkça FPS'leri birbirine çok yaklaşıyor. CS2'de örneğin R5 9600X 400 FPS, diğeri 450 FPS veriyorsa bir anlamı yok 6 bin TL fazla vermenin. Diğer konularda da aman aman bir fark göremedim. Tabii para varsa X3D alınabilir lakin bütçe sıkıntı ise o 6 bin TL'yi başka bir parça alarak değerlendirebilir.
Nevermore
Yetkin
Darboğaz yapar ama 2k upscale yaparsanız sorun olmaz.
ONDEARTH
Uzman
Sadece bu oyunlar değil AAA oyunlar da olacak ama CS2'de darboğaz yapıp yapmadığını merak ettim.
Kardeşim muhtelemen maximum 240Hz ekranla oynayacaksın, şu donanım ile yüksek grafiklerde de zaten 300 FPS'i geçersin. Neden darboğaz olacağını düşüyorsun ki yükselt grafikleri oyna PUBG gibi bir oyun değil ki grafik düşünce çalılar görünmesin.