11800H RTX 3060 Unreal Engine 5 için uygun mudur?

Makaleler
4
Herkese selam. Normal şartlarda Unity kullanan biriyim. Unity 6 için heyecanlıyım da ama hala LTS sürümlerini kullanmaya devam ediyorum.
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine zaten bildiğim Unreal Engine indireceğim. Galiba indirmem gereken sürüm UE 5.4.2, ayrıca bilgisayarım bu bilgisayar. Yani 11800H ve 3060 Laptop içeriyor. 16 GB RAM var. Depolama ise C diskinde pek alan yok ama E diskinde 300GB boş alan var. Yani bilgisayarım UE'yı kaldırabilecek güce sahip mi onu da merak ediyorum.

Bir de Twinmotion ve RealityCapture var bunlar nedir, ne işe yarar? İndirmem gerekir mi? Unreal Engine kurarken değiştirmem gereken ayarlar vesaire var mı? İndirdikten sonra yapmam gereken şeyler var mı?
Yardımlarınız için minnettarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rahatlıkla kaldırır. Twinmotion daha çok mimari alanda kullanılıyor. Realitycapture adından biraz belli ne olduğu. Herhangi bir şeyi lazer tarama gibi yöntemler kullanarak 3D modele oluşturmana yarıyor.

Normal şartlarda Unity kullanan biriyim. Unity 6 için heyecanlıyım da ama hala LTS sürümlerini kullanmaya devam ediyorum.
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine zaten bildiğim Unreal Engine indireceğim.
UE icin iyi bir C++ gecmisinizin olmasi gerektigini ve UE 5'in UE 4 ile hic ayni olmadigini biliyorsunuzdur umarim gecisi yaparken. Unity 2023 ve UE 5.4 bambaska dunyalar.
Yani bilgisayarım UE'yı kaldırabilecek güce sahip mi onu da merak ediyorum.
Gayet yeterli. Ozellikle baslangic seviyesi proje yapacak biri icin gani gani yeterli.
Bir de Twinmotion ve RealityCapture var bunlar nedir, ne işe yarar? İndirmem gerekir mi?
Ikisi de mimarlik ve fotorealizm odakli araclar. Twinmotion ile gercek zamanli mimari gorsellestirmeleri vs. yapabiliyorsunuz. RealiyCapture da lazer tarama ile 3D model ve texture yapimina yariyor. Sizin icin su anlik gerek yok, indirmeyin.
Unreal Engine kurarken değiştirmem gereken ayarlar vesaire var mı?
Hazir baslangic projelerini ve template'leri de indirmenizi oneririm secip. ''Engine source'' secenegi size kalmis, boyutu kucuk zaten. Onun disinda Editor symbols for debugging diye bir secenek var, onu Blueprint kullanacaksaniz indirmenize pek gerek yok. Alt kisimda hedef platformlarin oldugu secenekler var, orada baslangic projesi olarak sadece Windows oyun yapacaksaniz hicbir seyi secmeseniz de olur.

1720458108783.webp

İndirdikten sonra yapmam gereken şeyler var mı?
Acikcasi pek yok. Quixel Bridge'i de kurmanizi oneririm, gerci sanirsam otomatik kuruluyordu kendisi artik.

Rahatlıkla kaldırır. Twinmotion daha çok mimari alanda kullanılıyor. Realitycapture adından biraz belli ne olduğu. Herhangi bir şeyi lazer tarama gibi yöntemler kullanarak 3D modele oluşturmana yarıyor.
Ben FPS tarzı PvE oyun yapacağım. Şu ana kadar Unity üzerinde daha basit mobil uygulamalar veya platform tarzı şeyler yaptım. O yüzden UE önerdi arkadaşım. O zaman benim onları indirmeme gerek yok.
UE icin iyi bir C++ gecmisinizin olmasi gerektigini ve UE 5'in UE 4 ile hic ayni olmadigini biliyorsunuzdur umarim gecisi yaparken. Unity 2023 ve UE 5.4 bambaska dunyalar.
UE4 de kullanmadım :D Geçisi dediğiniz gibi Unity 2023'den yapıyorum ve biraz ondan dolayı korkuyorum. C++'a gelirsek C++'ı biliyorum ama C# daha iyi bildiğim bir dal. Tahminen çok sıkıntı yaşamam çünkü sıfırdan başlamayacağım C++'a sadece pratiğim pek yok. C++'ı Arduino'da C#'ı konsol ve Unity uygulamalarında kullandım.

Bir de Editor Symbols ne oluyor tam olarak?

Şu ana kadar Unity üzerinde daha basit mobil uygulamalar veya platform tarzı şeyler yaptım. O yüzden UE önerdi arkadaşım.
Unity'ye sadece bu gozle bakmayin. Unity ile de buyuk projeler yapabilirsiniz. Cogu gelistiricinin Unity HDRP gibi seylerle ugrasmadan direkt Unreal'a gecme sebebi cogunlukla fiyatlandirma politikalari ve Unity HDRP'nin bile UE 5 grafik kalitesine maalesef yaklasamamasi. Tabii HDRP de hic kotu durmayabiliyor, yanlis anlasilmasin.
C++'a gelirsek C++'ı biliyorum ama C# daha iyi bildiğim bir dal. Tahminen çok sıkıntı yaşamam çünkü sıfırdan başlamayacağım C++'a sadece pratiğim pek yok.
Yani, cok sorun yasamassiniz gibi duruyor. Unreal'da kullandiginiz C++ genel olarak bayagi farkli zaten.
Bir de Editor Symbols ne oluyor tam olarak?
Visual Studio uzerinde C++ kodu yazarken, debug yaptiginizda isinizi kolaylastiran simgeler ve oneriler vs. sagliyor size. Blueprint ile oyun yapacaksaniz bunlar birazcik gereksiz zira Blueprint ile kod yazarken Visual Studio ile isiniz yok. Unreal Editor icinden yapiyorsunuz isinizi. Hem de Blueprint dokumentasyonu oldukca basit ve anlamasi kolay Epic'in sitesinden bakarak.

Son düzenleme:
Unity'ye sadece bu gozle bakmayin. Unity ile de buyuk projeler yapabilirsiniz. Cogu gelistiricinin Unity HDRP gibi seylerle ugrasmadan direkt Unreal'a gecme sebebi cogunlukla fiyatlandirma politikalari ve Unity HDRP'nin bile UE 5 grafik kalitesine maalesef yaklasamamasi. Tabii HDRP de hic kotu durmayabiliyor, yanlis anlasilmasin.
Bilgilendirme için teşekkür ederim :)
Visual Studio uzerinde C++ kodu yazarken isinizi kolaylastiran simgeler ve oneriler vs. sagliyor size. Blueprint ile oyun yapacaksaniz bunlar gereksiz zira Blueprint ile kod yazarken Visual Studio ile isiniz yok. Unreal Editor icinden yapiyorsunuz isinizi.
Blueprint nasıl oluyor onu da tam bilmiyorum işin doğrusu. Duydum ama duyduğumla kalmış bir durumda. Eğer VS kullanacaksam da -ki yapabilirsem kendimi geliştirmek için isterim- indirmeme gerek var mı, kolaylık sağlar mı yoksa pek mühim şeyler değil mi?

Ben FPS tarzı PvE oyun yapacağım. Şu ana kadar Unity üzerinde daha basit mobil uygulamalar veya platform tarzı şeyler yaptım. O yüzden UE önerdi arkadaşım. O zaman benim onları indirmeme gerek yok.

UE 4 de kullanmadım :D geçisi dediğiniz gibi Unity 2023'ten yapıyorum ve biraz ondan dolayı korkuyorum. C++'a gelirsek C++'ı biliyorum ama C# daha iyi bildiğim bir dal. Tahminen çok sıkıntı yaşamam çünkü sıfırdan başlamayacağım C++'a sadece pratiğim pek yok. C++'ı Arduino'da C#'ı konsol ve Unity uygulamalarında kullandım.

Bir de editor symbols ne oluyor tam olarak?

Çok üst düzey bir FPS oyunu yapmayacaksanız eğer C++ yerine Blueprint bile yeterli olabilir.

Blueprint nasıl oluyor onu da tam bilmiyorum işin doğrusu.
Az buz C++ bilen biri kullanmamali zaten cunku Blueprint'leri bastan ogrenmek de bayagi zaman ve emek istiyor. Visual scripting dili, kodu klavyede catir cutur kod yazarak degil de, daha gorsel bir bicimde yaziyorsunuz. Node birlestiriyorsunuz, islev tamamlaniyor, o ona baglaniyor vs. vs. gibi. Blueprint de cok guclu bir arac, kucumsemek sacmalik olur (Valorant'in cogu kodu ve Bright Memory'nin tamami BP kullaniyordu sanirsam) ancak sizin durumunuzda gerek yok yani.

BP ile yazilmis kodu sonradan C++'a cevirebiliyorsunuz bu arada ancak en verimli haliyle cevrilme olmuyor tabii. Elle optimizasyon gerekli sonradan.

1720459096790.webp

Duydum ama duyduğumla kalmış bir durumda. Eğer VS kullanacaksam da -ki yapabilirsem kendimi geliştirmek için isterim- indirmeme gerek var mı, kolaylık sağlar mı yoksa pek mühim şeyler değil mi?
Yeriniz var, acikcasi indirseniz hos olur Editor symbols'lari da. Editor veya projeniz coktugunde debug ederken ise yarayan seyler sunuyor bu secenek sonucta. Kod yazarken hep her sey dogru gidecek degil ya, ozellikle Unreal'da cokme yasamak gayet normal bir surec olacak sizin icin. Evet, boyutu fazla ancak bir kere indirip unutmak cok daha iyi olacaktir sonradan akliniza gelince indirmekle ugrasmaktan.

Unreal icin VS kullanin bu arada. Direkt entegrasyonu var. C++ icin maalesef IntelliCode calismiyor ancak IntelliSense var. Biraz yardimci oluyor o da.

Ayrıca Unity hakkındaki fikirlerinizi de unutmam
Eger projenizdeki en buyuk eksikligin grafik oldugunu dusunuyorsaniz, Unity projeniz built-in render pipeline kullaniyorsa, HDRP'ye aktarma yapabiliyorsunuz bu arada. Bir ara deneyin derim.
belki benzer projeyi iki farklı motordan da yapmayı denerim.
Direkt Unity projenizi UE 5'e AI kod ceviricileri ile hic olmazsa calisacak kivamda aktarabilirsiniz belki. Size birazcik fikir vermis olur.

Kolay gelsin...

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt