İşlemci ve anakartım 5 yıllık, artık bana sorun çıkartmaya başladılar.
12.000 TL bütçem var bu bütçeye anakart ve işlemci önerirseniz mutlu olurum.
Ekran kartı: XFX RX6600.
Mevcut işlemci: i3 10100F.
Mevcut anakart: MSI H510M Pro-e
(Yanlış hatırlamıyorsam PSU 750 watt olması lazımdı, yine gün içinde bakabilirsem düzeltirim)
2. elden R5 5600 + B450 bir anakart alabilirsin. (bütçe artıyor)
Elindeki ekran kartını satıp artan bütçe ile de ekran kartını yükseltebilirsin. (anakart ve işlemciyide satarsan güzel bir kart alırsın)
PSU marka modelini yazarsan daha iyi olur.
Bence AM4 için bu kadar yatırım yapmaya gerek yok.
R5 5600 + B450 alıp elindeki anakart işlemci ve ekran kartını satıp hem ekran kartını hem de işlemciyi yükseltmiş olur.
Eğer bütçe artarsa AM4 yerine AM5 bile geçilebilir.
5800X3D gibi bir işlemciye bence en az bir B550 anakart olması iyi olur.
Bence AM4 için bu kadar yatırım yapmaya gerek yok.
R5 5600 + B450 alıp elindeki anakart işlemci ve ekran kartını satıp hem ekran kartını hem de işlemciyi yükseltmiş olur.
Eğer bütçe artarsa AM4 yerine AM5 bile geçilebilir.
5800X3D gibi bir işlemciye bence en az bir B550 anakart olması iyi olur.
Sarı sitede 5800x3D + B550 kombosunu rahatlıkla yapabilir. Bu kadar yatırım dediğiniz şey 12000TL hocam, 300 dolar bile etmiyor. Düşük bütçede sistem toplanacak veya upgrade edilecekse biraz eski nesillere bağımlı kalıp güçlü bileşenler kullanmak daha mantıklı. Hele ki 5800x3D gibi bir işlemci varsa, hala oyun performansında son nesil Intel Ultra'ların esamesini okutmayan bir işlemci.
Sarı sitede 5800X3D + B550 kombosunu rahatlıkla yapabilir. Bu kadar yatırım dediğiniz şey 12000TL hocam, 300 dolar bile etmiyor. Düşük bütçede sistem toplanacak veya upgrade edilecekse biraz eski nesillere bağımlı kalıp güçlü bileşenler kullanmak daha mantıklı. Hele ki 5800X3D gibi bir işlemci varsa, hala oyun performansında son nesil Intel Ultra'ların esamesini okutmayan bir işlemci.
5800X3D güzel bir işlemci ona lafım yok zaten fakat şu an kullandığı anakart ve işlemciyi satıp AM5 geçebilir.
Eğer AM5 geçerse biraz parada kalacak o parayla da elindeki ekran kartını satıp 6600XT veya bütçe yeterse 6700XT bakabilir.
Bence böyle yapması daha doğru olur.
5800X3D güzel bir işlemci ona lafım yok zaten fakat şu an kullandığı anakart ve işlemciyi satıp AM5 geçebilir.
Eğer AM5 geçerse biraz parada kalacak o parayla da elindeki ekran kartını satıp 6600XT veya bütçe yeterse 6700XT bakabilir.
Bence böyle yapması daha doğru olur.
Hiç online oyun oynanmıyorsa olabilir aksi taktirde mantıklı değil. 6600XT'nin vereceği artış 10100F'ten 5800x3D'ye geçince alınacak artıştan çok çok daha az.
Hiç online oyun oynanmıyorsa olabilir aksi takdirde mantıklı değil. 6600XT'nin vereceği artış 10100F'ten 5800X3D'ye geçince alınacak artıştan çok çok daha az.
Hesaplamadım fakat 6700XT'ye bütçesi yeter diye düşünüyorum. AM4 yerine AM5 bence daha mantıklı. Evet bu bütçede alacağı AM5 işlemci 5800X3Dden daha iyi performans veremeyecek fakat ileride yükseltme şansı olacak bu yüzden AM5 bence çok daha mantıklı.
Hesaplamadım fakat 6700XT'ye bütçesi yeter diye düşünüyorum. AM4 yerine AM5 bence daha mantıklı. Evet bu bütçede alacağı AM5 işlemci 5800X3Dden daha iyi performans veremeyecek fakat ileride yükseltme şansı olacak bu yüzden AM5 bence çok daha mantıklı.