12 GB VRAM RTX 5070 modeli beklenmeli mi?

Bellek krizi olan bir dönemde daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak gelme ihtimali bence düşük. 5070 Ti ürünlerin daha pahalı hale geldiğini görürüz muhtemelen.

Baktığın markanın 9955HX ve 9955HX 3D modelleri arasında ortalama 7K oynuyor. 5070 ve 9955HX 3D modeli de baktığın cihaz gibi 100K. Bu farktan direkt işlemci farkını çıkarsan 93K gibi bir tutar ortaya çıkıyor 8 GB VRAM'li versiyon için. Yani hiç zam gelmese yine 9000 serisi işlemcili olan minimum 93K civarında olacaktır. 8000 serisi olanlar 80'ler bandında.

Bence beklemek ve 5070 Ti'dan vazgeçmek çok mantıklı değil.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim attığım tonfang. Sizin dediğiniz MSI masa. Normalde 3D ile fark 3-4 bindi, şu ara arttı. Aynı cihazın 8945HX 5070 modeli 85 bin, öyle bakalım konuya.

Ben paylaştığın örnekteki işlemci ile gelme beklentisi üzerine yazdım. AMD 8000 serisi veya Intel alternatifleri daha uygun olabilir elbette. Bu işlemci ile birlikteliğinde hangi kasa ile olur şu an için bilemiyoruz sanırım. Belki uygun bir kasada biraz daha uygun fiyat olabilir. Aynı cihazlara epeyce baktım ben de. İmkan varsa 3D olanları zorlamak bile epey iyi olabilir.

Bu arada performans kısmına değinmemişiz. VRAM'in yeterli olduğu oyunlar için bir fark beklememek lazım. Yetersiz kaldığı durumlarda VRAM performans kısıtlamasının önüne geçer. 12 GB versiyon çıktıktan sonra herhangi biri artık 8 GB olanı almaz muhtemelen. En baştan hiç olmaması gereken bir değerdi.

Talongod, bana Tonfang R9T kasa için 9955HX 3D fazla gelir demişti. 9955HX yeterli dedi, ben de 7-8 bin vermeyi mantıksız buldum, ondan 3D bakmadım. 64 MB L3 yeterli gibiydi. Bilmiyorum.

5070 128 bit 115 W 5120 CUDA yazıyor. 5070 Ti 192 bit 140 W 6888 civarı CUDA idi sanırım. Yüzde 15-20 fark olur gibi.

5070'in kendi içinde 8 GB ve 12 GB versiyonları için performans farkı olmaz demek istedim. VRAM'in yetersiz geleceği durumları bir kenara bırakırsak tabii. VRAM yetersiz gelmesin diye 12 GB tercihi yapılacak zaten. 5070Ti ile ne kadar performans farkı varsa o fark devam edecek her türlü.

9955HX ve 9955HX 3D arasında çok anlamlı güç tüketimi farkı yok belirtilen TDP değerleri ve testlere de bakınca. Özellikle rekabetçi oyunlarda FPS farkı çok büyük. Isı kontrolü için TDP sınırlaması bile yapılsa 3D olana, yine de diğer işlemciden daha yüksek FPS verebilir.

3D olanı seçmeye değer diye düşünüyorum.

Ben de 3D olanın bu videoda daha az watt ile daha serin çalıştığını fark ettim. Belki de dediğiniz gibi 3D daha iyidir. Bana 3D için R9T 9955HX daha iyi soğutma tercihi olur dendi, bilmiyorum. Videoda genelde 3D daha serin.

@talongod, @SunseTTime

R9t V2 5070 12 GB.

Satışa çıkmadı cihaz TV paylaştı chatte. Yeni video canlı yayın yaptı laptop önerisi ondan bakabilirsin. Şu an satış yok. Ama fiyatı 100k civarı diyor.

Yayında 3 fan 12 GB 5070 kullandı.
Bir an önce yaz gelsin ve şu laptopu satın alayım tek istediğim bu şu anda…

Bir an önce yaz gelsin ve şu laptopu satın alayım tek istediğim bu şu anda…

Hocam fiyatı 100k olursa alma bunu. Az daha bekle markalar çıkarsın log Lenovo alırsın daha iyi olur. Ha eğer ben slayer serisi seviyorum dersende, 9955hx 3D 5070 Ti bak şu an 105k. 3 fan olursa 108 110 olabilir. O cihaz daha sağlıklı olur 3fan ile. Gerek yok dersen düz 9955hx 99k al geç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…