120.000 TL civarı sistem tavsiyesi

Bütçe
100.000-120.000 TL

techo

Uzman
Arkadaşlar merhaba, 120.000 TL civarı sistem toplayacağım. Hazır sistemlere baktığımda ya anakart ya PSU iyi olmuyor, bu nedenle toplama almak istiyorum.

• İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
  • Ekran kartı: Sapphire RX9070 XT Pure.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB DDR5 CL36 (2x16 GB) 6400MHz.
  • SSD: Kingston KC3000 2TB.
  • PSU: Raijintek Cratos 850W 80+ Gold.
  • Kasa: Lian Li Vector V100R.
  • İşlemci soğutucu: Arctic Liquid Freezer III Pro 360mm.

Aklımda böyle bir sistem var. Bu anakart sistem için yeterli olur mu? Bir diğer husus, işlemci soğutucu belirttiğim kasada sorun oluşturur mu? Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı parçalar değişmeli. Birazdan müsait olunca size bir sistem iletirim. Veya arkadaşlar yardımcı olur o zamana kadar.

PSU 1000 wat ve anakartı en azından B850M alırdım bir de sitelerin linkini atar mısınız ürünlerin.

Nedenleriyle birlikte belirtirseniz daha iyi olur. Taksitli almayı düşünüyorum. Belirli bir site yerine birkaç güvenilir siteden bakarak nerede fiyatı daha uygunsa oradan parça parça alacağım.

Nedenleriyle birlikte belirtirseniz daha iyi olur. Taksitli almayı düşünüyorum. Belirli bir site yerine birkaç güvenilir siteden bakarak nerede fiyatı daha uygunsa oradan parça parça alacağım.
Ne için kullanacaksınız? SSD 2 TB zorunlu mu?

Son düzenleme:

PSU daha yüksek olması daha uzun ömürlü olması açısından anakartda fiyat farkına değeceğini düşünüyorum B650M yetebilir orada sorun yok ama almışken B850 alırdım.

Ne için kullanacaksınız? SSD 1 TB zorunlu mu?

2TB hocam arkadaşın attığı SSD yanlış yazmışınız. 2TB zorunlumu diye yazacaktınız sanırım.

Oyun - yazılım için kullanacağım. Almışken 2 TB olsun dedim ama zorunluluk yok.
Ne tarz oyunlar oynayacaksınız? Eğer yazılım ver render ağırlıklı ise 9950X daha iyi olur. Veya 9700X alıp ekran kartı olarak 5070 Ti alabilirsiniz. Eğer amaç sadece oyun değil ise 5070 Ti daha iyi olur.

Genel her türden oynarım. Ağırlıklı olarak simülasyon ve hikayeli oyunlar. Render ile işim yok yazılım tarafında model eğitiminde vs. daha yoğun kullanım olacak. İşlemciyi değişmek istemiyorum aslında uzun süre kullanayım ileride değişirsem ekran kartını değişirim. 5070 Ti aradaki farka değmez diye düşünüyorum şu an için.

RAM'i RGB veya Corsair alacağım diye hem muhtemelen kötü bir RAM aldınız hem de fazla fiyat ödediniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…