1200 TL laptop soğutucu önerisi

Bütçe
1200

Barış1246

Üyecik
Acer Predator laptopa sahibim ve işlemcisi aşırı fazla ısınıyor. (13700Hx) 95 dereceyi falan gördüm, laptopun ağırlığı 2.6kg. Soğutucular ne kadar işe yarar? Ne almalıyım?

Laptop soğutucuları pek işe yaramıyor açıkçası, en fazla 5-6 derece civarında düşüş sağlarlar. Vakumlu soğutucuların 10 derece civarı düşüş sağladığı söyleniyor, öte yandan cihaza zarar verebileceği de söylenmekte. Soğutucu almak yerine 6 aydan uzun süredir termal macun yenilemesi yapmıyorsanız yapabilir, fanlar toz tutmuşsa temizleyebilirsiniz. Ayrıca laptopun altına (yoksa) yükseltici bir şey koyarsanız da sıcaklığın düşmesini sağlayabilir.

Laptop soğutucuları pek işe yaramıyor açıkçası, en fazla 5-6 derece civarında düşüş sağlarlar. Vakumlu soğutucuların 10 derece civarı düşüş sağladığı söyleniyor, öte yandan cihaza zarar verebileceği de söylenmekte. Soğutucu almak yerine 6 aydan uzun süredir termal macun yenilemesi yapmıyorsanız yapabilir, fanlar toz tutmuşsa temizleyebilirsiniz. Ayrıca laptopun altına (yoksa) yükseltici bir şey koyabilirsiniz.

Laptopu yeni aldım sıvı metal uygulanmış durumda fanlar tozlu değil genel olarak Predator'ların soğutma sorunu var hem laptopu yükseltmek hem de 5-10 derece soğutmak için soğutucu istiyorum.

Laptopu yeni aldım sıvı metal uygulanmış durumda fanlar tozlu değil...
Bu durumda alt izgaralarinizin kapali olmasi bu durumu cidden etkiliyor olabilir zira sizin urununuzde izgaralarin boyutu oldukca buyuk.

1720479610540.webp

Bu urunu kullaniyordum, derecelere etkisi oldu fark edilebilir sekilde. Alt tarafindaki kontroller o kadar da harika kalitede olmasa da sesli degildi. Dusunulebilir.

Yükseltici alın, cihazınızın soğutması zaten yeterli düzeyde. Onu efektif çalıştırırsanız zaten düzelir.

@Barış1246, dediğim gibi dizüstü bilgisayarınızın altına yükseltici koyabilirsiniz. Şahsen soğutucular ödeyeceğiniz ücrete değmez, etkili olsalar da kayda değer fark yaratmazlar.

Son düzenleme:
Laptop soğutucusu genel olarak tavsiye etmiyorum. İşe yaramıyor, onun yerine laptop standı satın alın. İnternette metal stantlar var, ben onlardan kullanıyorum ve gayet memnunum.

Geri
Yukarı Alt