128 GB DDR3 mü yoksa 32 GB DDR5 mi?

RAM bir depodan ibarettir. Hızlı olur, yavaş olur fark etmez, RAM = depo. Kullanmadığın bir depo da israftır, gereksizdir, çöptür. Ben basit adamım, oyun laptopumda 16GB RAM var ve yetiyor. Onu sihirli şekilde 128 yapsam değişen hiçbir şey olmayacak, yine aynı FPS'yi, aynı akıcılığı alacağım. Bu yüzden 32GB DDR5 seçerim.

İş laptopumda 48GB RAM var, çoğunu kullanıyorum, daha az olsa makine ağlar. Bu yüzden 128GB DDR3 seçerim.

Yani bu soru aslında çelişkili bir anket sorusu değil tamamen mantık kullanılarak yapılması gereken bir tercih. DDR5 her ne kadar hızlı olsa da kapasiteyi aşıp swap'e düştüğünde DDR3'ten bile yavaşlar sistemin. DDR3 her ne kadar büyük olsa da yavaş. Fazladan boyut işine yaramıyorsa (ki sadece oyun oynuyorsan 32'yi bile zor doldurursun) faydası olmaz.

Ben 32GB kullanıyorum gayet yeterli oyundayken.

RAM dediğin Mac'lerdeki gibi olacak, anakarta lehimli ama en tepe model olan 128 GB olacak, paylaşımlı ve veri yolu yüksek hızda olacak. Artık yeni cihazlarda hep böyle devam edecek.

Ne yapmak istediğime bağlı. Eğer video işleme gibi RAM kapasitesine bağlı bir iş yapacaksam DDR3 128GB isterim. Ama mesela ben oyun oynuyorum ve DDR3 benim oyunumda drop yapacağı için DDR5 alayım

Bozulursa tekrar alamam, o yüzden parçaları kıstım hep. Hepsi undervoltlu ve sessiz çalışıyor. Yapay zeka için de kullanıyorum, ısınmıyor parçalar zorlasam da.
Ben de sadece XMP açık olacak şekilde 3200 MHz ve 1.350 V'da RAM'leri kullanıyorum. Default XMP ayarı böyle olduğu için umarım bozulmaz. Cidden kriz öncesi RAM'leri 32 GB'a yükselttiğim için kendimi şanslı hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…