Merhaba, daha önceden R5 5600, 16 GB RAM, B450M K II, RTX 4060, Kioxia 500GB M.2, Cougar MX410 Mesh 650W PSU bulunan bir hazır sistem almıştım. Üzerinden 2 yıl geçti ve sistemimi yavaş yavaş yükseltmek istiyorum.
Biraz uzun konu oldu çok düşündüm ve kafam yeni ürünler buldukça karıştı.
Şimdiden okuyan herkese teşekkür ediyorum.
Anakart, işlemci ve RAM'i geliştirerek DDR5'e geçiş yaptım.
R5 7500F, B850M Force ve XPG Lancer 16 GB 6000MHz CL30 RAM aldım.
Soğutucu olarak stok soğutucu var ve yeni bir soğutucu alacağım.
Aklımda 1500-2.000 TL gibi bir bütçe vardı. Bu bütçeyi arttırarak Phantom Spirit almaya karar verdim. Daha sonra 3000TL gibi bütçelere kaliteli sıvı soğutmalar olduğunu gördüm.
Kasam şu an 240mm sıvı soğutucu destekliyor fakat kasayı da değiştireceğim. 360mm sıvı soğutucu da alabilirim.
Aklımda şu modeller var:
Sıvı soğutucu olarak:
Liqmaxflo 240MM -
LS520 SE 240MM -
LT520 240MM -
DELTA L36 360MM -
FROZEN MAGIC 360MM -
FROZEN WARFRAME SE 240MM
Hava soğutucu olarak:
Peerless Assassin 120 SE TL -
Phantom Spirit 120 SE TL -
Phantom Spirit 120 EVO TL
Bütçe olarak 3000-3500'e zorlasam çıkabilirim fakat pahalıdan ziyade fiyatına en çok değen en çok hak eden soğutucuyu almak istiyorum. Kasayı değiştirip 360mm sıvı soğutma ile geleceğe yatırım yapmış olurum diye düşünüyorum çünkü FPS oyunları oynadığım için ileride tekrar işlemciyi yükseltebilirim. PA veya PS arasındayım ama aklım sıvı soğutuculara da kayıyor.
Kasa olarak şu kasayı buldum:
HAWK HC710 850W fiyatı 2 gün önceye göre 1600 TL düşmüş. PSU Hawk'ın sitesinde bile yazmıyor. Sadece 850W Bronze diyor. Dandik bir PSU olduğunu düşünüyorum bu kasaya göre fiyat uygun geldi.
3-4 gün önce ASUS Prime AP202 4000TL gibi bir fiyata düşmüştü 3 dahili ASUS fan ile. Almak aklımdan geçti fakat vazgeçtim. Şu an 6-7 bin civarlarına çıkmış tekrar.
Düşündüğüm kasalar:
Aerocool P500C -
Aerocool D501A -
NZXT H7 Flow -
Lian Li Lancool 207
Kasa + PSU:
HAWK HC710 850W 80+Bronze -
Corsair 3500X 850W 80+ Gold (Bütçemi aşıyor ama fiyatına değerse alabilirim çünkü PSU+kasayı ayrı ayrı alınca bile bu fiyatlara denk geliyor. Mantıklı PSU+kasa bulamazsam Hawk'ta fiyatına değmezse bu seti alabilirim.)
PSU olarak modüler düşünüyorum. Birkaç PSU buldum. Eğer fiyatına değecekse yarı modüler veya modüler olmayan da tercih edebilirim.
PSU'lar:
DeepCool PN850M -
FSP VITA GM850W -
MWE V3 -
ToughPower GT (Raijintek Cratos'ta listemde vardı fakat fiyatı bir anda 600TL arttı. Çoğu forumda FSP'nin daha iyi olduğu söyleniyordu.) Aralarında en iyi olanın FSP olduğunu düşünüyorum. Fiyat olarak uygun olmasından dolayı DeepCool da aklımda. Fakat tercihim kasa+PSU set almazsam FPS olur. Bu kadar pahalıya gerek var mı onu da bilmiyorum.
Aklımdaki bütçe "kasa+PSU+soğutucu" olmak üzere 10-12 bin TL civarı. Hawk+sıvı soğutma 9.000 TL yapıyor hem bütçem için uygun hem de F/P (PSU'yu bilmiyorum).
Başta dediğim gibi Fiyatını hak edecek bir sistem kurmak istiyorum. Şu anda ekran kartım RTX 4060 ve onu da değiştireceğim. Aklımda 9070 XT var ve önerilerinizi ona göre yaparsanız sevinirim.
750W PSU'nun yer yer yeterli olmadığını yazmışlardı bazı yerlerde. Almışken ileriye dönük parçalar almak istiyorum.
Fiyat 13 bini geçmeyecek şekilde önerilerinizi bekliyorum.
Okuyan yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim biraz uzun oldu. Yorumlarınızı bekliyorum.