13.000 TL'ye kadar AM5 anakart önerisi

Bütçe
13.000 TL

Mataban

Gelişen
Selam arkadaşlar,

Toplamayı düşündüğüm sistemi yazmayacağım çünkü "oradan kıs buna ekle, o işlemci şöyle, bu ekran kartı böyle" diye diye konu amacından sapıyor.
  • Çılgınca yük bindiren bir kullanıcı değilim.
  • Online oyun merakım yok ama arada CoD falan oynarım. FPS uçmasa da olur. 4K gibi bir beklentim de yok. Dolayısıyla en güncel, en hızlı ekran kartına ihtiyacım olmayacak.
  • R9 takmak istediğimde yeni bir anakart ihtiyacım olmasın.
  • Wi-Fi önemli.
  • Bütçe biraz esneyebilir.
Özetle;

Anakartı taktığımda çok uzun bir süre yerinden çıkarmak istemiyorum.

Tavsiyeci arkadaşlara başarılar dilerim.

Benim de ilk düşündüğüm X serisiydi ama inceleyip karşılaştırdıkça birçok özelliğini kullanmayacağımı fark ettim. İhtiyacım olan Wi-Fi 6-7, 2 slot M.2, üst seviye işlemciler için yeterli sayıda ve soğutmalı VRM'ler B850 kartlarda da bulunuyor. Gen5 ya da yüksek frekans desteği de olmasa olur ama onlar da var. Dolayısıyla X serisi şu aşamada bana kullanım olarak bir tık fazla gelecek. Aradaki en ufak fiyat farkını da RAM'lerimde kullanırsam benim için daha tatlı olacak gibi

Son düzenleyen: Moderatör:

İleride Ryzen 9 falan takınca hala iyi kalsın dediğiniz için önerdim. Yoksa şu an ortalama bir B650 de yeterli.

İleride Ryzen 9 falan takınca hala iyi kalsın dediğiniz için önerdim. Yoksa şu an ortalama bir B650 de yeterli.
Teşekkür ederim tavsiye için. Hala ikisi arasında gelip gidiyorum ama ram fiyatları yüzünden "Diğer donanımdan biraz tasarruf etsem mi" düşüncesi var işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…