130.000 TL bütçede R7 7800X3D & RTX 5080 sistem alınır mı?

Bütçe
~130.000 TL

whofedcamper

Üyecik
Merhaba, ortalama 130.000 TL ile bu tarz bir sistemi almak mantıklı mı? Game Garaj sitesinde buldum, fiyatı bana göre normal geldi ama daha mantıklı bir seçeneğim varsa değerlendirebilirim, yardım edebilirseniz.

RAM'lerin CL değeri 30 ise alınır, üzerinde Corsair Vengeance RAM varsa alınmaz. Özelleştirme varsa yapıp alabilirsiniz. Sistem elinize geçer geçmez test yaparsınız, sorun çıkarsa direkt iadeye verin.

RAM'lerin CL değeri 30 ise alınır, üzerinde Corsair Vengeance RAM varsa alınmaz. Özelleştirme varsa yapıp alabilirsiniz. Sistem elinize geçer geçmez test yaparsınız, sorun çıkarsa direkt iadeye verin.

Fotoğrafta yazmayan bileşenlerin marka modelleri şöyle;

Kingston Beast 32 GB 6000MHz CL30 DDR5 masaüstü bilgisayar RAM.
ASUS Prime B850M-K AM5 DDR5 Micro ATX anakart.
Crucial E100 1TB 5000-4500MB/s M.2 SSD CT1000E100SSD8 kutusuz veya +2.116, 60TL verip Kingston KC3000 1TB 7000MB/6000MB/s PCI-e 4.0 NVMe SSD ekleyebiliyorum.

ASUS B850M-K anakart güzel, 1DPC model, çok öneriyoruz. RAM'ler tamam. Kingston KC3000 iyi olur.

ASUS B850M-K anakart güzel, 1DPC model, çok öneriyoruz. RAM'ler tamam. Kingston KC3000 iyi olur.

Merakımdan öğrenmek adına soruyorum 1DPC tam olarak ne oluyor ve ne tarz bir artısı var diğer türlüsüne göre?

O zaman SSD Kingston değiştirip almak mantıklı mıdır bu fiyata şu anda? Bir de bu Game Garaj güvenli midir daha önce hiç alışveriş yaptın mı? Benim hiçbir fikrim yok forumlardan vs baktım çoğunluk güvenli diyor ama bilemedim.

1DPC tam olarak ne oluyor ve ne tarz bir artısı var diğer türlüsüne göre?

2 tane RAM slotu olduğu için 1DPC model olarak geçer, veri yolu daha kısa, verileri temiz iletir, 4 slotlu anakartlara göre daha performanslı çalışır, BIOS menüsü biraz daha gelişmiştir, sınıfta kalacak bir eksi durumu yok, RAM'ler için tuning ayarı yapmaya daha elverişli. SSD'yi mutlaka değiştirin, Game Garaj güvenilir bir site.

Çok teşekkürler, son bir şey daha soracağım kasa+PSU seçiminde 850W kasan 1000W kasaya geçince neden fiyat azalıyor olabilir? 1000W kasa daha pahalı olması gerkemez mi mantıken çözemedim.

Çok teşekkürler, son bir şey daha soracağım kasa+PSU seçiminde 850W.

Önerilen üründe indirim vardır ya da fiyat hatası olabilir, çok sorun olmaz, almadan önce Google'dan modeli yazıp kronik sorunu var mı diyerek araştırın.

Son düzenleme:
Önerilen üründe indirim vardır ya da fiyat hatası olabilir, çok sorun olmaz, almadan önce googldan modeli yazıp kornik sorunu var mı diyerek araştırın.

Soğutucu BitFenix cube V2 360 beyaz ARGB 360mm sıvı soğutucu, kasa ve PSU da AIGO diye bir marka ikisini de ilk defa duydum. İçinde ki PSU ile alakalı bulabildiğim en mantıklı ve düzgün kaynakda bu: Gamegaraj AİGO PSU Nasıl? Alınabilir Mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…