13700KF sistem için 360 mm AIO sıvı soğutucu ve kasa yerleşimi önerileri

hydrobios

Uzman
Yer
Ankara
Herkese merhabalar. 2,5 sene önce Recep Hocam’ın kanalda QP ile topladığı MSI kasayı almıştım; fakat birkaç parçasını yükseltmiştim. 13700KF işlemci var, üstünde de MSI CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutucu var ve yetmiyor. Fanları da ses yapıyor; o yüzden yükseltmek istiyorum. Kasa üst kısma 2×140 mm kadar sıvı soğutma destekliyor; fakat ben 360 mm alıp kasanın önüne takmayı düşünüyorum. Best‑practice olarak kasanın önüne takmanın daha iyi olduğunu söyleyenler de var. Buna göre sıvı soğutucu öneriniz var mıdır? Fan sayısı soğutmayla doğru orantılıdır diye düşünmüyorum; daha iyi 280 mm bir soğutucu da kullanabilirim fakat bilgisayarımı genel olarak kapatmıyorum ve idle’da vs. çok sıcak durmamasını istiyorum uzun ömürlü olması için. Ne önerebilirsiniz? Bütçe sınırım yok.

Ön panele takarsanız işlemciniz üst tarafa göre bir tık serin çalışır, aynı oranda ekran kartınız sıcak çalışır ama takılabilir sorun olmaz, hortumların radyatöre girdiği kısım aşağıda kalırsa daha iyi olur.

Soğutucu bütçe işi.

RGB isterseniz.

Uygun bir çözüm olarak.

Merhabalar, Lian Li'nin teknik ozellikleri kagit ustunde cok iyi duruyor, statik basinc degeri, fan sesi vs. cok iyiymis. Buna hangi termal macunu kullanmaliyim sizce?

Macun kutuda geliyor, ek olarak almanıza gerek yok.

Lian Li'den kötü macun çıkmaz merak etmeyin, testler o macunla yapılıyor.

Kendi fanlarını intake yapın, önden radyatöre üflesin, kasa fanlarınıda radyatörün iç kısmına egzoz olacak şekilde takın, ekran kartının ısısını düşürür, push pull olsun yani, kalan fanlar zaten egzoz olacak.

Nasil ya, anlamadim hayal edemedim.

Bunun gibi, kendi kanları önde olacak, hortumlar aşağıda olacak ayrıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…