13700KF sistem için 360 mm AIO sıvı soğutucu ve kasa yerleşimi önerileri

Merhabalar, contact frame yapmistim. Push-pull olayini yapamayacagim gibi duruyor. Undervolt olayinin cok ustune dusmemistim bu bios guncellemelerini yapip gecmistim. Bu isi yaptiktan sonra deneyecegim. Tesekkur ederim.
Push-pull yükte fayda eder kasanın önüne sığmazsa yapacak bir şey yok, kalınlık artıyor çünkü bu işlemden sonra radyator+2 fan kalınlığı hesaplaman lazım, kasa müsade etmeyebilir. Undervolt -0.050 vereceksin dediğim yerden. Contact frame ekstra etkili, onun farkını hissedersin yükte özellikle. LGA 1700 için bunlar gerekiyor 10 nm olduğundan.

Alttaki gonderide corsair linki ekledim. Orada yandan cekilmis bir gorsel var su an tam benim yapacagim sekli gosteriyor. O yuzden o ekstra fanlari takamayacagim herhalde. Bakalim, ise yaramazsa kasayi buyultebilirim.

Az bir mesafe kalırsa slim fan takılabilir.

Az bir mesafe kalırsa slim fan takılabilir.
Galahad II Lite ARGB satin aldim. Geldigi gun kurarim, sonucunu atarim buraya. Bana slim fan icin bile bosluk kalmayacak gibi geliyor ama bakalim. Yolo Destekleriniz icin tesekkur ederim.

@20424 Montaj yaparken kasanin ustundeki usb portlarinin kablosu yuzunden radyator tam yukseklikte durmadi biraz kablolari sikistirmak zorunda kaldim, bu yuzden en alttaki fanin alt 2 vidasini takamadim. Ama performans ve ses olarak cok iyi. Idle ve oyundaki sicaklik degerleri cok ciddi dustu. Idle 40 derecelerde, oyun da 55-65 arasi takiliyor. Yardimlariniz icin tekrardan tesekkur ederim.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez BIOS guncelledim, undervolt yaptim hocam. Eski sogutucu full yukte 100 dereceydi, sogutucuyu degisince 90 dereceydi. Undervolt ile 74'e dustu Iyi ki yapmisim, sistem cok daha stabil oldu. Cok tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…