Hocam 13 ve 14. nesiller kronik sorunlu. Ayrıca P3 Plus önermiyorum. Kasada Rampage yani resmen ben yanardağıyım diye bağırıyor. Bunları değiştirince fiyat olarak artıyor bayağı.
14100F'in kronik ne sorunu var mış? P3 Plus neden önermiyorsunuz? 6700 + 14100F zaten 500-600W'ın yanına bile yaklaşamayacak. Sık sık elektrik kesintisi yaşamıyorsa da bir problem olmaz. Sonrasında değiştirilebilir.
14100F'in kronik ne sorunu var mış? P3 Plus neden önermiyorsunuz? 6700 + 14100F zaten 500-600Win yanına bile yaklaşamayacak. Sık sık elektrik kesintisi yaşamıyorsa da bir problem olmaz. Sonrasında değiştirilebilir.
P3 Plus önermiyorum çünkü yazma okuma işlemlerinde donuyor. P3 ve P3 Plus ikisi de öyle. Ömrü çabuk bitiyor 1 yılda %20 falan yiyor. Kontrolcüsü berbat. Ayrıca benim derdim 500-600W harcaması falan değil. Siz ister misiniz ekran kartınız işlemciniz 80-90 derece olsun oyunlarda? Hoş olmazdı.
Hocam doğru baktığınıza emin misiniz? Arkadaşın attığında güzel parça göremedim o fiyata şahsen değmez pişman eder. Benim attığımda H610M-E, MSI 3060, Corsair 8x2 Vengeance, Samsung 980 ve M100a var. Fiyatına göre çok iyiler. Sizi rahatsız eden nedir?
MSI diyorsunuz da ventus olduğunu unutuyorsunuz. Giriş seviyesi bir model. Ventus demekle olmuyor. O zaman ASUS Dual 6600 daha iyi oluyor zaten.
RAM açısından neredeyse fark yok. Lexar'ı bilmemeniz o markayı kötü yapmıyor. Zamanında Vengeance LPX'lerde az daha bütçe artırıp şunu al alamıyorsan alabilirsin diye önerilen RAM'lerdi. Tek fark CL18/CL16 diyebiliriz. Onu da farkedemez bile.
980'in P3 Plus'tan normal bir kullanıcıya göre pek bir artısı yok denebilir. İkisinde de DRAM yok. Okuma yazma hızı zaten sürekli dosya aktarımı vs. yapmıyorsa kullanıcıyı etkilemeyecek.
MSI diyorsunuz da Ventus olduğunu unutuyorsunuz. Giriş seviyesi bir model. Ventus demekle olmuyor. O zaman ASUS Dual 6600 daha iyi oluyor zaten.
RAM açısından neredeyse fark yok. Lexar'ı bilmemeniz o markayı kötü yapmıyor. Zamanında Vengeance LPX'lerde az daha bütçe artırıp şunu al alamıyorsan alabilirsin diye önerilen RAM'lerdi. Tek fark CL18/CL16 diyebiliriz. Onu da fark edemez bile.
980'in P3 Plus'tan normal bir kullanıcıya göre pek bir artısı yok denebilir. İkisinde de DRAM yok. Okuma yazma hızı zaten sürekli dosya aktarımı vs. yapmıyorsa kullanıcıyı etkilemeyecek.
Lexar'ı biliyorum. O RAM'leri kötü. P3 asla önermiyorum rezil bir SSD. Bir bilgisayar Valorant güncellerken bile donamaz hocam. 1 seneye hard diske dönüşüyor.
Hocam şurada anlaşamıyoruz. Siz bir şeye kötü diyip geçiyorsunuz. Ben sonuna kadar sorunca öyle açıklıyorsunuz. Baştan açıklasanız daha iyi olmaz mı? Neye göre kötü mesela?
Bunu hiç duymadım. @Caner Uncu Bir bilginiz var mı hocam? Şu ana kadar içinde P3 Plus bulunan sistemlerin konusunda pek çok kez sizi gördüm fakat hiç böyle bir yorum görmedim.
Hocam şurada anlaşamıyoruz. Siz bir şeye kötü diyip geçiyorsunuz. Ben sonuna kadar sorunca öyle açıklıyorsunuz. Baştan açıklasanız daha iyi olmaz mı? Neye göre kötü mesela?
Bunu hiç duymadım. @Caner Uncu Bir bilginiz var mı hocam? Şu ana kadar içinde P3 Plus bulunan sistemlerin konusunda pek çok kez sizi gördüm fakat hiç böyle bir yorum görmedim.
Lexar RAM = Mavi ekran gibi bir algı oluşacak şimdi konu sahibinin kafasında. İlk kez de sizden duyuyorum. Hadi birkaç kez daha denk gelsem tamam diyeceğim ama...