15.000 TL 144Hz+ ve 2K monitör tavsiyesi

azadis47

Aktif Üye

Arkadaşlar dediğim gibi 15kya yakın bütçem var. Monitörümün ekranı kırıldığı için monitörü değiştirmek istiyorum. Bu üç monitörlerden hangisini tavsiye ediyorsunuz ya da benzer fiyatlarda bunlardan daha iyi olduğunu düşündüğünüz monitör var mı? Benim monitörü kullanım amacım, MMORPG (BDO, New World) ve hikayeli (assasin Creed, Elden Ring ve GoW) tarzı oyunlar için istiyorum. Benim için görüntü kalitesi çok önemli, Hz'de dediğim gibi 144 veya üstü olsa yeter çünkü CS:GO vs. tarzı oyunlar oynamıyorum. Bu arada attığım monitörlerden bir tanesi VA panel onunla ilgili pek bilgim yok bir de o konuda aydınlatırsanız sevinirim.

G274QPX ve 27GR83Q-B'ye bakmana gerek yok Odyssey G6 varken, dolayisiyla onlari ele. MAG274QRF-QD E2 ile Odyssey G6 arasindan secim yapmak icin ne istedigini bilmen lazim. Daha yuksek kontrasttan oturu daha iyi siyah performansi ve dizi/film deneyimi istiyorsan G6, daha doygun renkler istiyorsan ve icerik uretimi yapacaksan MAG274QRF-QD E2.

Hocam, ben dediğim gibi sadece belirttiğim türde oyun için istiyorum. Film veya dizi izlemiyorum. Böyle doğa, oyun içi renkler görüntü kalitesi iyi olan bir monitör olsun istiyorum. Odyssey G6 VA olduğu için pek emin olamadım forumlarda VA paneli çok eleştiriyorlar ondan kafam karışıyor çünkü bilen bilmeyen net yorum yapabiliyor bazen.

VA panel almanızı önermem miniled değilse ki bu panel değil.
G274QPX ve 27GR83Q-B'ye bakmana gerek yok Odyssey G6 varken, dolayisiyla onlari ele. MAG274QRF-QD E2 ile Odyssey G6 arasindan secim yapmak icin ne istedigini bilmen lazim. Daha yuksek kontrasttan oturu daha iyi siyah performansi ve dizi/film deneyimi istiyorsan G6, daha doygun renkler istiyorsan ve icerik uretimi yapacaksan MAG274QRF-QD E2.

Hocam, ben dediğim gibi sadece belirttiğim türde oyun için istiyorum. Film veya dizi izlemiyorum. Böyle doğa, oyun içi renkler görüntü kalitesi iyi olan bir monitör olsun istiyorum.
Odyssey G6 al o zaman. MAG QD E2'nin daha iyi oldugu senaryolara ihtiyacin olmayacak gibi duruyor.

Odyssey G6 al o zaman. MAG QD E2'nin daha iyi oldugu senaryolara ihtiyacin olmayacak gibi duruyor.
Tamam hocam teşekkür ederim. Rtingste de 85 puan vermiş oyun kısmına sanırım ondan bunu elemek istemedim ama muadilleri İPS'ye göre fiyatları daha düşük onu anlamadım. Bide g6 alısrsam 27 inç almayı düşünüyorum 32 büyük geliyor bana daha iyi değil mi hem kalitede biraz daha iyi olur sanki :D?

@azadis47 Odyssey G6'nin 32" olani biraz daha kaliteli bir panele sahip ama 27" olani da gayet iyi. Bu arada G6 gayet iyi bir VA panel monitordur. Artik guncel olarak piyasaya surulen VA'lar eskisi gibi cop degil, kaliteli oluyor cogu. Odyssey G6 cogu IPS'ten daha hizli, hatta G274QPX'ten daha hizli :)

Tamam hocam çok sağolun. Bu arada konu dışı soruyorum monitörlerin panellerinin kalitesine nereden bakıyorsunuz, onları karşılaştırma siteleri var mı?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt