Bütçe
15.000 TL

aveline

Üyecik
Merhaba. Sistemimi upgrade etmek istiyorum. Evlilik arifesinde olduğum için çok fazla bütçe ayırmak istemiyorum. Aşağıya güncel kullandığım sistem ve yapmayı planladığım sistemi yazıyorum.

15.000 TL bandında bütçem var. Kasa, PSU ve soğutucu bu bütçenin dışında. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

・i5 8600K
・16 GB RAM
・GTX 1060 6 GB
・Z 370-APRO anakart

Yapmayı planladığım yükseltmeler ise şöyle:

・Ryzen 5 5600 (ikinci el)
・Uyumlu anakart (ikinci el)
・RTX 3070 (ikinci el)
・PSU
・Ocypus Iota A40 Digital Hava Soğutucu
・Hexa Kasa

Ayrıca ASUS TUF VG259QMRL5A 0.3 ms 310 Hz monitörümü satıp 2K monitör almak istiyorum. Bu düşüncelerim ne kadar mantıklı bilmiyorum ama yorumlarınızı bekliyorum.

Mantıklı bir upgrade gibi duruyor. Ancak günümüzde 3000 serisi bir karta yatırım yapmanızı önermem. RTX 4060Ti ya da 5060 a yönelmeniz daha mantıklı bir tercih olacaktır.

Monitör olarak da 3070 (ya da önerdiğim dengi kartlar) gibi bir kart ile 1440p monitör almanızı önermem. Bu ekran kartları günümüz oyunlarında 1080p seviyesinde iyi performans veriyorlar ancak 2K seviyesinde yetersiz kalacaktır o yüzden 1080p ya da çift modlu 4K/1080p monitörlerden almanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki monitörü arkadaşım kullanıyor gayet memnun.

Ek olarak imzamda da gördüğünüz üzere R5 5600, 32GB RAM ile 3070Ti ekran kartı kullanıyorum. Yani neredeyse geçmek istediğiniz sistemin aynısını kullanıyorum. Performansından gayet memnunum, oynayamadığım bir oyun yok. Ayrıca oyun ve yazılım geliştirme yanında video editing ve 3D ürün modelleme ile de uğraşıyorum. Gayet işimi görüyor sistem.