15.000 TL'ye kadar başlangıç seviyesinde fotoğraf makinesi önerisi

Bütçe
15.000 TL
Dinamik aralığı diğer rakiplerine göre geride duruyor fakat kağıt üzerindeki yazanlar hobiden alacağınız keyif için önemsiz. Ağır cihaz fakat DSLR olduğu için keyifli ve pili uzun gidiyor.
Teşekkür ederim. Son olarak, bu lens işi nasıl oluyor? Hangisini almam lazım? Biraz bakındım da çeşit çok...

iPhone 17 Pro'daki RAW, fotoğraf makinesindeki RAW ile aynı değil. Apple ProRAW kullanıyor; sensör verisini HDR ve diğer yazılımsal işlemlerle birleştiriyor. Bu yüzden ters ışıkta ve zor sahnelerde daha iyi sonuç verebiliyor. Ama düzenleme konusunda fotoğraf makinesindeki işlenmemiş RAW kadar esnek değil. Büyük sensör de daha fazla gerçek veri topladığı için ben zaten ProRAW ile klasik kamera RAW'ını birebir karşılaştırmıyorum. Fotoğraf makinesinin çıktısı bana bu alanda daha çok özgürlük sağlıyor.

Herkese desteği için teşekkürler. Şimdilik Canon'da karar kıldım gibi. Yine de biraz daha araştırmaya devam edeceğim.

@Arlecchino, Prime lens öneriniz var mı peki hocam? Marka sayisı epey fazla. En ucuzu 5.000 civarında sanırım. Bu arada elimdeki kameranın modeli Canon S110 olsa gerek.

Detayı kurtaramadıktan sonra ne anlamı kalıyor? Denedim çoğu senaryoda a7r2'nin RAW dosyalarını kurtarmak mümkün olmuyor. Sensör büyük veri daha çok diyorsun ama o veriyi dönüştüremedikten sonra ne anlamı kalıyor? Hesaplamalı fotoğrafçılıktaki birden çok kare zaten o veri açığını kapatmak için var. Sensördeki piksellerin doyum noktası vardır ne kadar büyük o kadar iyi olsaydı yeni nesil crop sensörlü cihazlar satılmazdı.

50mm F1.8 oluyorlar genelde. Canon da iyidir tokina da sigma da samyang da. Açıp pikseli pikseline incelemeyecekseniz güncel yıllarda çıkmış çoğu prime lens alınır.

Sensördeki piksellerin doyum noktası vardır ne kadar büyük o kadar iyi olsaydı yeni nesil crop sensörlü cihazlar satılmazdı.
Bunun sebebi daha küçük daha hafif ve daha ucuz olmaları büyük sensörün daha çok veri toplamasını değiştirmez. Bu kullanım senaryosuna göre de çok değişen bir şey. Her alanda profesyonel makine daha başarılı değildir elbette.

Aynı fiyata 1-2 nesil eski ff cihaz alınabiliyor ne alaka. Hala veri çevrim kavramlarını anlamamışsın, tartışmaya gerek yok kullanıyorum deneyimim böyle.

Aynı fiyata 1-2 nesil eski ff cihaz alınabiliyor ne alaka. Hala veri çevrim kavramlarını anlamamışsın, tartışmaya gerek yok kullanıyorum deneyimim böyle.
Alınsın dostum sen okumuyorsun yazdıklarımı galiba daha hafif,kompakt ve çoğunlukla daha küçük olduklarını da belirttim. Ayrıca bazı koşullarda daha hızlı olduğunu da söylüyorum. APS-C sensörü sadece kendi dediğine bağlarsan dar bakmış olursun. Bunlar pazarlanan cihazlar. Daha ucuza yeni nesil cihaz satıyor adam. Bence tek bir açıdan bakıyorsun. Ben senin dediğini reddetmiyorum zaten ama sen bildiğini okumaya devam ediyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…