Benim baktığım ikinci el sitelerinde Canon EF lensler hep daha ucuz. Sony'nin Canon uyumlu lenslerinden daha ucuz lensine denk gelmedim E Mount.
Şimdi şöyle anlatayım, evet Canon lensler ucuz burada şüphe yok fakat A6000'in yanına eklenebilecek, sonradan dahil edilebilecek lensler bence zaten bellidir. Şu an full F/P bir aynasız sistem diziyor olsam yukarıda saydığım 2 lens benim için ömürlük olurdu.
Burada konuşulan genele cevap olarak bir seyler daha eklemek isterim: Canon'un FF sensörüne hicbir lafım yok, inanin ki ben bile alip kenara koyarım ve ara sira kullanırım fakat burada değindiğim ve onemli olduğunu düşündüğüm bir nokta bulunmakta. Sony A6000 daha kullanıcısı dostu bir cihaz. Arkadas ilk defa makine kullanacak, ben Canon kullandim ve oto modu bana göre oldukça kötü. Şu an Fujifilm kullaniyorum ve oto modu yine kötu. Yanlış anlamayın, oto çeken birisi degilim ama bu işe yeni başlayan çoğu kişi makinelere hesap makinesi gibi bakıyor, oysa ki ben Sony fanatiği de değilim ve hatta diğer markalara gore pek sevmem de ama agresif oto mod sayesinde sahneye uygun ayarlari anlik olarak cok guzel tutturuyor. Kamera hem kucuk, hem hafif, hem vizörü de var, uzaktan bağlantısı da var ve çektiği 1080p video günümüzdeki en baba telefonlara bedel. A6000 alan kişi manuele almaya gerek kalmadan oto + RAW akar.
Yine insanı kameradan soğutacak diger bir durum olan otofokus mevzusu: Canon 6D otofokus konusunda cok eksik, hatta varla yok arası. A6000 bu konuda 50 çuval tepede duruyor, makine loş ışıkta bile cillop gibi fokus atiyor. Canon'un lensleri ucuz ama unutmamak da gerek, Sony'nin lens desteği cok genis. Ben mesela Viltrox'un 135mm F1.8 LAB lensini kendi kameram icin bulamam ama Sony tarafında tak diye beliriyor. Ucuz lens çıksa Sony'ye, pahali çıksa Sony'ye. Ben de bu problemden şikayetçiyim ama en azindan Viltrox, Tamron ve Sigma buraya Fuji'yi de dahil ediyor
.