Şunları da belirteyim, oyun oynamayacağım, günlük işler için kullanacağım. Bu senaryolarda kasmasın yeter illa 15 bine ve üstüne çıkmama gerek yok daha uygun fiyata bunları verecek bir telefon varsa onları da önerebilirsiniz.
NFC lazım olduğunda başka çözümler de yapaiblirsin. Kayıt olma dışında NFC gereksinimi görmedim hiç. Temazsız ödeme pratikliğinden uzak kalacaksınız, fakat zaten Android cihazlarda Türkiye'de Google Wallet kullanmayıp uygulama içi NFC kullanıyorsınaz ve varsayılan NFC olarak Uygulamayı kullanıyorsanız çoğu uyuglama domuz gibi kaynak tüketiyor arkaplanda. Çok pratikte yeri olmadı hayatımda benim NFC'nin. Ben emin bir şekilde CMF Phone 1 alırdım.
Alt sınıf Samsung telefonları almama taraftarıyım. Kaynak tüketimi iğrenç oluyor. Keşke güncelleme yapmasaydım dedirtiyor. CMF'nin arayüzü cillop gibi. Alın, kaymak gibi kullanın akar gider. Üreticinin yazılım güncellemeleriyle cihazınızı şişirip perişan etmesi çok söz konusu değil, en azından Samsung kadar. Ben CMF taraftarıyım.
We put Samsung Exynos 1380 against MediaTek Dimensity 7300 to find out which SoC is better. See performance comparison in benchmarks and games.
nanoreview.net
Dimensity 7300 bence daha tercih edilesi bir SoC bu arada. TSMC üretimi ve arada fark yok hatta bazen 7300'ün lehine. Kalın çerçeveli bloatware'li giriş seviyesi Samsung telefonlar alınmaz artık.
Şunları da belirteyim, oyun oynamayacağım, günlük işler için kullanacağım. Bu senaryolarda kasmasın yeter illa 15 bine ve üstüne çıkmama gerek yok daha uygun fiyata bunları verecek bir telefon varsa onları da önerebilirsiniz.
CMF Phone 1'in 4 sene sonra günlük kullanımda kasacağını düşünmüyorum, garanti veremem tabi ama 6. güncellemesini alacak olan A26'nın mahvolacağını düşünmekteyim.
NFC olsun istiyorsanız A26 5G alın. Sık kullanacağınızı düşünüyorsanız, en azından birkaç ayda bir olsa bile kullancaksanız A26 5G daha tercih edilesi bir cihaz.
@mr.esat son yorumuna kesinlikle katılıyorum. Ancak A26 için 6. güncelleme fazla iddialı olmuş, 3. güncellemeden itibaren kasmalar hissedilecektir. Cihazı ağırlaştıran güncellemeleri (özellikle bu bantta) savunmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.
Eğer konu sahibi belirttiğim GM'e güvenmiyorsa en azından CMF almalı bence de, A26'dan fersah fersah sensible bir çözüm olur.
@mr.esat son yorumuna kesinlikle katılıyorum. Ancak A26 için 6. güncelleme fazla iddialı olmuş, 3. güncellemeden itibaren kasmalar hissedilecektir. Cihazı ağırlaştıran güncellemeleri (özellikle bu bantta) savunmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.
Eğer konu sahibi belirttiğim GM'e güvenmiyorsa en azından CMF almalı bence de, A26'dan fersah fersah sensible bir çözüm olur.
O halde CMF alın, A26'dan çok daha iyi bir seçim olur. Birkaç yıl sonra telefona ağırlaştığı - tepkisizleştiği için hakaretler savuşturmazsınız en azından.
GM'deki sensorun de 1/2.8" oldugunu hatirlatirim. Bir tarafta OIS, genis aci ve 4K varken diger tarafta yok. Daha 8 MP, HDR dahi eksik on kameraya girmedim bile.
PowerVR GPU da KS'nin kullanımına göre yorumlanabilir, günlük kullanımda hiçbir sorun yaşatmayacağı gibi oyun kısmı da oyunun kendisine göre yorumlanmalı.
Son olarak Prime çekirdek günümüzde reele yansıyan performansın başat faktörü olduğundan ve önerdiğim bahsi geçen modelde AOSP olmasına karşılık senin önerdiğin cihazda Android dünyasının en ağır UI'larından birinin bulunması, E1380'in Multi Core'daki üstünlüğünü elimine ediyor.