elrexy
Uzman
Tsuyorsa ve Prx'e oyuncak diyeni ilk kez görüyorum
En yüksek satış adetlerine sahip 2 saat modelinden bahsediyoruz.
Oyuncak diye böylesi başarılı 2 saat modelini küçümsemen saatten anlamadığını düşündürdü bana.
Fazla da düşünmedim öyle bence
Birçok kez karşılaşman seni soğutmuş olabilir ama özellikle prx birçok kadran/kayış kombinasyonuyla her türlü ama her türlü ortama ayak uydurur.
Saat isi bakis acisina bakar. Sadece saat degil herhangi bir konu da olsa genelden farkli dusunenleri isten anlamaz damgasi yapistirilmasini hiç hos karsilamam, karsilamadim.
Prx konusunda haklisiniz her yere gidebilecek bir saat olabilir.
Sırf ithamınızı bosa cikarmak icin kendi ufak seruvenimden bahsedeyim.
Gecen yaz merak saldim bu islere. Citizen eagle 7 modelini aldim. Muhtemelen ilk defa duyarsiniz cunku eski uretim, dede/baba saati Seiko 5 senelerinden.
Bir Rus pobeda aldim ZIM2602 mekanizmali. Şok sistemi bile yoktu oradan calisma prensiplerini ogrendim.
Ardina hasarli bir nivada compensamatic aldim. Kendim soktum. Venus 180 kalibresi vardi ilk saat sokusumdu. Arizasini ustamla anlayabildim. Mekanizma onda gerisi bende hallettik. O saati sattim bilegime kucuk geldi.
Onun ardina lorus RL493AX9 aldim elimde sifir bir saat olsun diye. O da iyi hissettirmedi ilanda duruyor. Gunluk kullanim icin guzel fakat daha şık olmasını isterdim kullanacagimin saatin. Buradan anlayabilirsiniz neden tsuyorsa ve prx begenmedigimi. Ha prx daha hos Tsuyorsa'dan benim icin fakat fiyat ortada dogal olarak.
Sonra sekonda marka poljot kalibreli tarih mekanizmasi bozuk bir saat daha aldim. Onu da ustam tamir etti ben de satarak kar ettim. Pek begendigim bir model olamadi. Ruslarin kaplamasi swiss bir saate gore daha bakirimsi oluyor bilgine olsun bu da.
Bunun da sonrasina cok cok iyi bir insan ile tanisarak fason(vintage swiss markalari kadran kasa mekanizma alir logosunu takar satardi. Herhangi bir kalitesizlikten degil.) İsviçre saat uretim zincirinden biraz daha iyi bir konumda olan İngiltere'de mucevherci markasi frank yates markali saati aldim. Lacivert krokodil kordon ile kullandim bir iki kez. Breguet tarzi bir havasi vardi fakat o da pek sarmadi. O saati de parcalara ayirarak temizleyip topladim tertemiz duruyor kordonu ile. Perlaj desenli ST97 kalibresi var. O saat de satici abinin komsusu eski Cumhurbaşkanı koruma veya emniyet mudurunden (ben de pek cozemedim açıkçası fakat bir emekli polisten o kesin).
Bunlarin ardina ilan geziyorum halen kendime uyan bir saat bulamadim. Daha cok dressy saattler hosuma gidiyor. Dauphe ibreler keskin indisler sampanya kadranlar. Vintage havasi yine yani. Yeni uretim saatlerde bunlar pek yok.
Guzel bir arkadasim da F91 hediye etmisti bana saat tutkumdan dolayi sağ olsunlar.
A168 de var bende ilk saatim fakat rotasyonu yok
Insanlar hediye saat almak istediklerinde bana danisirlar ben de en iyisini bulmaya calisirim.
Boyleyim efendim ben de. Okuduysan ne mutlu bana. Kendimi kanitlamak icin oldu biraz. Size de tavsiye olmasini isterim basta dedigim gibi farkli goruslerden dolayi "is bilmez bu" dusuncesini belirtmeyin. Teşekkürler.
Herkese selam, ilk otomatik saatimi alacağım, bütçe 15.000 TL'ye kadar. Citizen'in open heart bir otomatik saatini beğendim fakat farklı önerilere de açığım. Teşekkür ederim yardımlar için.
Konu dagilmasin aklima geldi o modelin cami safir mi degil mi bilmiyorum hocam bakarsaniz iyi olur. Indirimde uygun fiyatlara dusebiliyor reklam olmasin saatkolikz WhatsApp kanalindan geliyor bana.