15.000 TL'ye Ryzen 7 9800X3D için sıvı soğutma önerisi

Bütçe
15.000 TL
Yorum yapan herkese teşekkürler, LCD ekran hevesini bir kenara bırakıp performanslara odaklandım ve Galahad II Lite sipariş verdim. Epey bir inceleme videosu seyrettim ve özellikle fiyatına göre performansının harika olduğunu gördüm.

Air dusunursen ve bulabilirsen MasterAir MA824. 10980XE gibi havyani bir islemci kullanirken bana sorun cikarmadi. Piyasanin en iyisi ancak 112 dolar gibi bir fiyata almistim. Simdi load tempi 51 o islemcinin diyenler olacak ancak o islemciyi zapt etmek cok zor. Eger watt sinirini kaldirirsaniz, azcik OC ve istedigi enerjiyi saglarsaniz trafoyu cokertebilecek bir CPU. Daha oncesinde oldukca ucuza buldugum bir AIO kullaniyordum ve abartisiz 101 dereceyi gormekte idim.

Liquid Freezer III Pro en mantiklisi AIO istersen. En azindan can cin con degil

Son düzenleme:

Hocam soğutmalar konusunda Intel AMD'ye göre daha kolay soğuyor maalesef, yeni olan hangi soğutmayı alırsanız alın içinden %90 ihtimalle Intel contact frame çıkıyor. Elimde Arctic Freezer 36 Duo vardı, hem AM4 hem AM5 hem de LGA 1700 soketlerinde benzer güçte işlemcilerle test ettim ve açık ara en iyi sonucu Intel'le verdi.

Sıvı soğutma konusunda da kesinlikle 6800 liraya Liquid Freezer III Pro bulmuşken havada karada kapmak lazım ama maalesef arkadaş Lian Li siparişi vermiş . Umarım 5-6 ay sonra pompa problemleriyle karşılaşmaz.

Extreme Edition islemciler icin bence tam tersi cunku bu CPU'larin gram limiti yok. Verdikce aliyor (ama alt yapisi saglam bu islemcilerin. Silikon kalitesi oldukca ust seviue.). Yani sen soguttukca o daha falxa calismaya basliyor. 298W gormuslugum var o islemci ile.

Sıvı soğutma konusunda da kesinlikle 6800 liraya Liquid Freezer III Pro bulmuşken havada karada kapmak lazım ama maalesef arkadaş Lian Li siparişi vermiş . Umarım 5-6 ay sonra pompa problemleriyle karşılaşmaz.

Pompa problemi konusunda bir kaynak paylaşır mısınız? 6 yıl global garantisi olan bir soğutucunun nasıl bir sorunu var mış merak ettim.

Bu arada Pro modeli de geçemiyor Lite 360'ı, üstelik çok daha pahalı.

Son düzenleme:

Hocam pompa problemi var demedim, yeni bir soğutma olduğu için kronik problemi var mı yok mu kimse bilmiyor umarım ileride yaşamaz dedim. Ayrıca Pro modelini AM5 platformu özelinde geçtiğinin kanıtını atabilir misiniz hocam? Eğer Intel de verdiği sonuçlara bakıp AM5 platformu için önerdiyseniz diyecek sözüm yok.

Son düzenleme:

AM5 işlemciyi Arctic daha iyi soğutuyor, Lian Li'i Intel'i daha iyi soğutuyor mu diyorsunuz? Alakasını anlayamadım.

AMD 7900X.

Ödediğim miktar 4.369₺ olduğundan 6-7 ay sonra bozulması da çok koymaz açıkçası ama bu kadar kolay bozulacağını sanmıyorum yine de. Baktığım incelemelerde LF3'ün montajının daha zor ve daha ağır olduğunu görmüştüm bu da Lian Li tercih etme sebeplerimden biriydi. Çok uğraşmak istemiyorum açıkçası.

Arctic yeni seri çıkarıp Lian Li'nin F/P oranını yakalayamadıktan sonra para verilmez. Lite modelinin testlerini Marix hocam paylaşmış zaten. O fiyata bedava bir soğutucu piyasaya bakılırsa. Aynı zamanda radyatörü 11mm daha inceltip böyle bir performans yakalanmış. Kasalara uyum konusunda da Arctic'ten öne geçer bu özelliğiyle.

Size bir önderide bulunayım. Kalan bütçe ile Lianli TL serisi 3'lü set alıp push pull yapabilirsiniz. Sadece Push'a göre daha iyi performans alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…