SSD'siz hesaplayalım, en son fiyata göre karar vereyim. Normalde Kioxia alacaktım fakat DRAM'li olanlarla aralarında çok fiyat farkı yok kararsız kaldım.
Karar verdiğimiz parçaları bir sıralarsan iyi olur, 2 farklı yerde sistem topluyorum, diğer forumda da montaj yapıyorum. SSD'yi 16.800 TL olarak hesaplayalım.
Biz yine anakartı düşürmeyelim, Update edilmesine gerek kalmasın, tepe model kalsın. İşlemci 9800X3D her türlü yeter, 9950 gibi bir modele gerek yok. Kasa aynı şekil XL kalacak, Update edilme gereği duyulmayacak. SSD'yi 1TB 11.000 TL sınırında tutalım, daha sonra Update edersin. @25457
Biz yine anakartı düşürmeyelim, Update edilmesine gerek kalmasın, tepe model kalsın. İşlemci 9800X3D her türlü yeter, 9950 gibi bir modele gerek yok. Kasa aynı şekil XL kalacak, Update edilme gereği duyulmayacak. SSD'yi 1TB 11.000 TL sınırında tutalım, daha sonra Update edersin. @25457
Liste iş yerimde dükkanda kaldı, yarın iletirim, bu sistemi ince ince criminal dokuyacağız işlemci, ekran kartı, anakart, bu parçalardan iki tanesini önden alma imkanın var mı? Gaming gecesinden 2 parça birden gelirse iyi olur, önden ayrı bir alınma durumu yoksa hepsini bir alırsın sorun olmaz.
Liste iş yerimde dükkanda kaldı, yarın iletirim, bu sistemi ince ince criminal dokuyacağız işlemci, ekran kartı, anakart, bu parçalardan iki tanesini önden alma imkanın var mı? Gaming gecesinden 2 parça birden gelirse iyi olur, önden ayrı bir alınma durumu yoksa hepsini bir alırsın sorun olmaz.
Full paket yarın, bütün bileşenleri linkleyeyim, bütçe biraz 200 bin TL'nin üzerinde olabilir. Sistemi satıp, ürünleri alacağın zaman tekrar gözden geçiririz.
Kasa işini gözden geçirmemiz lazım. Üst panele sıvı soğutma gelecek diyelim, yan panele 3 tane fan, Lian Li takılırsa kendi hub bağlantısını kullanacağız. Ekran kartının altına da 3 tane fan koyabiliriz. Kasa arkasınıda 2 tane ya da 1 tane egzoz fanı koymamız lazım. @25457