160.000 TL'ye oyun ve C++ projelerini rahatlıkla derlemek için laptop önerisi

Bütçe
160.000 TL

slideglide

Üyecik
Merhabalar, benim elimde şu an dandik bir ASUS dizüstü bilgisayarı bulunuyor. Bu bilgisayarda C++ projeleri derlerken bilgisayar çok yavaşlıyor ve RAM'in hepsi hızlıca doluyor.

Oyun için iyi bir işlemcisi, ekran kartı ve ekranı olan, büyük C++ projelerini derlemek için de yeteri kadar RAM'i olan bir dizüstü bilgisayar lazım.

İlk başta bu bilgisayarı bulmuştum, fakat 99 bin liraya değer mi onu bilmiyorum. Daha ucuz veya aynı fiyatta daha iyi bir laptop varsa lütfen önerin.

Bir de mümkünse bilgisayarda Realtek Wi-Fi kartı olmasın, Linux'ta berbat çalışıyor. Intel daha iyi çalışıyor diye duydum.

Monster alma, bir Monster kullanıcısı ve çevremdeki Monster kullananlardan gördüklerimle bunu söylüyorum. Onun haricinde bütçe olarak 160.000 TL belirtmişsiniz ama 100K'lık bir laptop atmışsınız. Yapacağınız işlemler için 100K da yeterli olur; ben mobile app'de derleme yapmaya bile yeterli oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster önermiyorsanız nasıl bir marka önerirsiniz, ya da nasıl bir dizüstü bilgisayar önerebilirsiniz özellikle?

Monster önermiyorsanız nasıl bir marka önerirsiniz, ya da nasıl bir dizüstü bilgisayar önerebilirsiniz özellikle?

Laptop alacağım zaman çok fazla video izlemiştim (Yerli-Yabancı). Dell Alienware serisinin soğutma performansı rakipsizdi (Alienware 16 AREA-51 serisi için bilgim var). Ama F/P olarak çok iyi bir marka sayılmaz, bunun da bilgisini vereyim.

Bahsettiğim video

Evet Mac'ler gayet güçlü, ama MacOS olduğu için çoğu oyun genel de açılmıyor, bir de MacOS'a hiç alışık değilim.
Tercih sizin tabii. Windows düşünüyorsanız 5070'li cihazları tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…