17.000 TL bütçede R7 9800X3D & RTX 5080 sistem için anakart tavsiyesi

Bütçe
17.000 TL
Ben çok anlamıyorum kurulumdan, o yüzden problem yaşamam çok olası. Çok BIOS karıştıran bir insan değilimdir. Alıp oyun oynayacağım, dediğim gibi sistemde. EXPO açarım, öyle kullanırım yani fazla da bir karıştırma huyum yoktur BIOS'u. Önerilen ayarlar dışında bir şeyler yapmam BIOS'ta ben. Bütçemi söyleyim, daha iyi olur sanırım. 17 bin civarı bütçem var. ATX olmasını istiyorum.

ASUS TUF GAMING X870E-PLUS WIFI7 8000 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart ya da MSI MAG X870E GAMING MAX WIFI AMD X870 Soket AM5 8400 MHz (OC) M.2 Anakart mı önerirsiniz, ne önerirsiniz?

Evaletim sayende fiyat yeniledi hocam @casper04 seni anlıyoruz kafan biraz karışık, sistemi kurmadan yola çıkmamak lazım. Sistemi bir aktif edin gerisini çözeriz.
Sistemi kurmadan satın alsam çok daha iyi olur hocam ama çünkü dediğim gibi kendim kuracak olsam inanın üşenmem ama kurup tekrar geri söktürüp anakart değiştirtmek uğraştırıcı birşey

PC'ci buna benziyor mu? Eğer biraz benziyorsa sorun olmaz. Hiç benzemiyorsa ciddi sorun var, orada da sıkıntı yaşama potansiyeli var. Her PC'ci bir değil.

@casper04 Anakart için piyasaya bakacağım, söylediğin 2 model de o bütçede mantıklı gelmedi.

Vallahi kendi çözeceğim hiçbir sorunda bilgisayarcıya gitmedim. Hatta masaüstüne geçtikten sonra 1 defa bile gitmedim diyebilirim. Laptop'ta çocukken götürüyordum hep; bence yaşı olgun, bilgisi olmayan, araştırma seven hiçbir insan bilgisayarcıya adımını atmamalı. Hiçbirinin bilgisinin üst düzey olduğunu da düşünmüyorum bu bilgisayarcıların. Sadece elimde lehim yok, bazı malzemeler yok; onlarla alakalı bir şeydir, o zaman götürülür bilgisayarcıya. Onun dışında parçayı kendinde alır, takarsın, sorun yaşar, çözersin AI ile. Kendi bilgisayarımın ikisini de sıfır bilgiyle YouTube'dan rehber videolarını izleyerek kurdum. Sorunsuz, stabil çalışıyor. Kaç sorun yaşadım, birinde bile bilgisayarcıya gitmedim. İnsanlar termal macun ve bakım için bilgisayarcıya gidiyorlar, para veriyorlar.

Gözlüklü hafif şişman bir adam hocam

Bende çok götürmem ama montaj için mecbur kalıyorum hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…